Kierroksen yksi kovimmista kamppailuista pelataan Camp Noulla, kun Barcelona isännöi lauantaina Athletic Bilbaoa.

Poissaolot

Barcelona

Jordi Masip (loukkaantunut)
Andrés Iniesta (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Thomas Vermaelen (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Jérémy Mathieu (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Lionel Messi (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Luis Suárez (pelikiellossa)

Athletic Bilbao

Edelliset ottelut

Barcelona

Villarreal – Barcelona 0-1 (La Liga, 31.8.14)
Barcelona – Elche 3-0 (La Liga, 24.8.14)
Barcelona – León 6-0 (harjoitusottelu, 18.8.14)

Athletic Bilbao

Balmaseda – Athletic Bilbao 0-3 (harjoitusottelu, 4.9.14)
Athletic Bilbao – Levante 3-0 (La Liga, 30.8.14)
Athletic Bilbao – Napoli 3-1 (Mestarien liigan karsinnat, 27.8.14)

Edellinen keskinäinen ottelu

Barcelona – Athletic Bilbao 2-1 (La Liga, 20.4.14)

Arvio

Lauantaina katseet luonnollisesti kohdistuvat Madridiin, jossa Real ja Atlético iskevät yhteen. Ennen Madridin derbyä Barcelonassakin pelataan todella mielenkiintoinen ottelu. Viime kauden kakkonen vastaan viime kauden nelonen. Kaksi hyvässä vireessä olevaa joukkuetta, joiden pelaamisessa on jotain samaa ja jotain hyvin erilaista.

Molemmille joukkueille on ominaista vahva prässipelaaminen. Etenkin nyt, kun Luis Enrique on ohjissa, Barcelona pyrkii voittamaan pallon korkealta ja välittömästi pallonmenetyksen jälkeen. Tähän otti kantaa myös Athleticin Ibai Gómez, joka sanoi, että Barcan prässääminen on jokseenkin samanlaista kuin Pep Guardiolan aikakaudella.

Mutta samalla tavalla korkealta prässäämisen osaa myös vierasjoukkue Athletic. Enrique sanoi lehdistötilaisuudessa, että Athletic ”on paras joukkue luomaan hyökkäävää painetta”.

Asia, jossa Barca ja Athletic eroavat toisistaan, on pääpeli. Barcelona pitää pallon maassa jo yksinkertaisesti siitä syystä, että joukkueen yhteenlaskettu pääpelivoima on heikoissa kantimissa. Athletic sen sijaan on yksi Euroopan parhaista pääpelijoukkueista. Tästä syystä erikoistilannepelaaminen etenkin Barcan päädyssä saattaa ratkaista koko ottelun.

Ottelusta tekee erikoislaatuisen se, että molemmat joukkueet pukeutuvat vieraspelipaitoihinsa. Barcalla se tarkoittaa Katalonian värejä eli punakeltaista. Athletic puolestaan pelaa vihreän, valkoisen ja punaisen yhdistelmässä.