Barcelona ja Athletic Bilbao pukeutuvat viikonloppuna alueidensa väreihin

© Kuva: Getty Images

Barcelona ja Athletic Bilbao pelaavat poikkeuksellisesti vieraspaidoillaan lauantain liigakohtaamisessa. Syynä on Katalonian kansallispäivä, jota vietetään virallisesti tänään eli 11. syyskuuta.

Barca pukeutuu vieraspaitaan, koska sitä komistavat punaiset ja keltaiset raidat, eli Katalonian lipun värit. Paikalliset kutsuvat lippua ja sen värejä nimellä Senyera. Barca ei ole koskaan aiemmin pelannut Senyera-paidassa kotiottelua.

Samalla kun Barcelona kunnioittaa paitavalinnallaan Katalonian itsehallintoaluetta, myös Athletic tekee saman omalle alueelleen. Joukkue pukeutuu lauantain pelissä vihreään paitaan, valkoisiin shortseihin ja punaisiin sukkiin. Värit muodostavat Ikurriñan eli Baskimaan lipun.

Toimittajan sana

Espanjan itsehallintoalueilla asuvien ihmisten kotipaikkarakkautta on vaikeaa ymmärtää Suomesta käsin tai yrittää selittää sitä suomalaisille. Sanotaan vain näin, että katalaaneille Katalonia on monesti tärkeämpi kuin Espanja. Samoin baskeille Baskimaa on tyypillisesti Espanjaa tärkeämpi. Ei siis ole ihme, että Barcelona ja Athletic haluavat kunnioittaa omia alueitaan myös pelipaitavalinnoilla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.