Mestarien liigan alkulohkot arvottiin torstaina. Espanjalaisista mukana oli neljä joukkuetta: Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid ja Athletic Bilbao.

Atleti arvottiin lohkoon A yhdessä Italian mestarin Juventuksen, Kreikan mestarin Olympiakosin ja ruotsalaisen Malmön kanssa. Ensimmäistä kertaa lohkovaiheessa pelaavan Malmön keskikentältä löytyy Suomen Markus Halsti.

Barcelona joutui yhteen kovimmista lohkoista. Seuraa tekevät Ranskan mestari Paris Saint-Germain, hollantilainen Ajax ja HJK:n karsinnoissa kaatanut Apoel. Ajaxia tähdittää Suomen maajoukkueen kapteeni Niklas Moisander.

Real Madridinkin lohkoon osui suomalaisväriä. Tero Mäntylän Ludogorets on Malmön ohella ensikertalainen lohkovaiheessa. Lisäksi lohkosta löytyvät uutta tulemista tekevä Liverpool ja sveitsiläinen Basel.

Karsintojen kautta lohkovaiheeseen selviytynyt Athletic pääsi lähtökohtaisesti helpoimmalla. Se sai H-lohkoonsa Porton, Shakhtar Donetskin ja valkovenäläisen Bate Borisovin.

Mestarien liigan alkulohkot

Lohko A: Atlético Madrid, Juventus, Olympiakos, Malmö
Lohko B: Real Madrid, Basel, Liverpool, Ludogorets
Lohko C: Benfica, Zenit, Bayer Leverkusen, Monaco
Lohko D: Arsenal, Borussia Dortmund, Galatasaray, Anderlecht
Lohko E: Bayern München, Manchester City, TsSka Moskova, AS Roma
Lohko F: Barcelona, Paris Saint-Germain, Ajax, Apoel
Lohko G: Chelsea, Schalke, Sporting Lissabon, Maribor
Lohko H: Porto, Shakhtar Donetsk, Athletic Bilbao, Bate Borisov

Toimittajan sana

Jokaisella espanjalaisjoukkueella on erinomainen sauma edetä 16 parhaan joukkoon. Helppoa se ei toki ole. Oman mausteensa tuovat suomalaiset, joita osui peräti kolmen espanjalaisjoukkueen lohkoon.