Atlético Madridin liigamestaruuden puolustaminen ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Joukkue jäi kauden avausottelussaan maalittomaan tasapeliin Rayo Vallecanon vieraana.

Toimitsijakiellossa ollut Atletin päävalmentaja Diego Simeone seurasi ottelun katsomosta, ja peliä johti kakkosluotsi Germán Burgos. Avaukseen oli nostettu kaikki kesän isoimmat hyökkäyspään hankinnat. Mario Mandzukic ja Raúl Jiménez muodostivat hyökkäysparin ja Antoine Griezmann pelasi Arda Turanin paikalla vasempana laiturina.

Hyvillä maalipaikoilla ei ottelussa juhlittu. Rayo piti palloa, ja Atleti hyökkäsi vastaan. Molempien hyökkäyspelaaminen oli kuitenkin melko tehotonta. Ottelun kenties paras tilanne siunaantui Rayon Manucholle, jonka puskun eteen vieraiden maalivahti Miguel Ángel Moyà joutui heittäytymään.

Tasapelin myötä Atleti jäi välittömästi kahden pisteen päähän Barcelonasta ja Real Madridista, jotka voittivat omat avauskierroksen ottelunsa.

Toimittajan sana

Hajutonta ja mautonta. Sitä oli Atléticon pelaaminen maanantai-iltana. Ehkä joukkue oli vähän väsynyt viime viikon Espanjan Supercup -otteluista. Joka tapauksessa pelin on parannuttava reilusti, mikäli Rojiblancos mielii uusia mestaruutensa. Muistetaan nyt vielä se, että Rayo on vastustajana ihanteellinen Atletille. Vahvaan pallonhallintaan nojaava joukkue, jonka materiaali on keskitasoa. Sellaiset vastustajat Atletin pitäisi pystyä kaatamaan melko helposti.

La Liga maanantaina

Real Madrid – Córdoba 2-0 (1-0)
1-0 Karim Benzema (30.)
2-0 Cristiano Ronaldo (90.)

Rayo Vallecano – Atlético Madrid 0-0