Barcelona avasi liigakautensa melko lailla näytöstyyliin. Elche kaatui Camp Noun nurmella maalein 3-0, vaikka Barca pelasi puolet ottelusta alivoimalla. Lionel Messi iski tuttuun tapaansa kaksi maalia. Välissä onnistui vasta 18-vuotias Munir El Haddadi, joka pelasi ensimmäistä virallista otteluaan edustusjoukkueen paidassa.

Heti ottelun alussa nähtiin taikauskoisille ihmisille painajaismainen tilanne, kun musta kissa juoksi Camp Noun nurmelle. Lopulta yksi järjestysmiehistä keräsi rohkeutensa, nappasi kissan syliinsä ja ohjasi sen ulos stadionilta.

Kissaepisodin jälkeen peli saatiin pikkuhiljaa käyntiin. Munir ja Messi pelasivat Rafinhalle ensimmäisen paikan vajaan viiden minuutin kohdalla. Celta Vigossa viime kauden lainalla pelannut Rafinha yritti vetopaikassa vielä harhauttaa ja menetti pallon.

Kahdesti ylärimaan

Munir sai puolestaan ensimmäisen mahdollisuutensa 22 minuutin kohdalla. Pienestä tilasta lähtenyt terävä vasemman jalan laukaus kolahti yläristikkoon. Hetkeä myöhemmin Messin laukaus painui yli maalin.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Messi jakoi pallon Andrés Iniestalle. Tuore Barca-kapteeni otti pari askelta eteenpäin ja tälläsi vasemmalla jalallaan – jälleen ylärima pelasti Elchen.

Muutamaa minuuttia ennen taukoa Barcelona siirtyi johtoon. Vahva prässi johti Damián Suárezin harhasyöttöön, jonka Sergio Busquets onnistui liukumaan Messille. Kirppu teki tavaramerkkikuljetuksensa ja sijoitti pallon alakulmaan.

Ulosajo ja alivoimamaali

Heti perään Busquets muuttui sankarista roistoksi. Keskikentän ankkuri puski Elche-maalivahti Przemyslaw Tytonin lähettämän pitkän pallon huolimattomasti taaksepäin, ja Jonathas pääsi karkuun. Javier Mascherano joutui rikkomaan sillä seurauksella, että erotuomari Fernando Teixeira Vitienes ajoi argentiinalaisen ulos kentältä. Rikettä seurannut vapaapotku viuhui selvästi kotijoukkueen maalin yli.

Alivoimalla pelannut Barcelona siirtyi 2-0-johtoon heti toisen puoliskon alussa. Osuma oli uutta Barcaa, sillä kesähankinta Ivan Rakitic nosti pallon puolustuslinjan yli, ja nuori Munir sijoitti pelivälineen maaliin ulkosyrjällään.

Kolmas maali oli lähellä kymmenisen minuuttia myöhemmin. Iniesta vapautti syötöllään Marc Bartran, mutta Tyton tuli hyvin vastaan ja torjui topparin yrityksen.

Tuttua Messiä

Reilun tunnin pelin kohdalla Barca sai kolmannen täysosumansa. Dani Alves antoi pallon Messille, joka kuljetti ohi kolmen Elche-pelaajan ja tälläsi lukemat 3-0:aan.

Vartti ennen täyttä aikaa Munirin tilalle vaihdettu Pedro pääsi laukomaan tulisesti, mutta Tyton torjui. Vielä ottelun lisäajalla Messi pyrki pelaamaan maalin Pedrolle, enempää maaleja ei kuitenkaan nähty.

Illan toisessa kymmeneltä Suomen aikaa alkaneessa ottelussa Celta Vigo kaatoi Getafen. Nolito, Fabián Orellana ja Joaquín Larrivey osuivat 3-1-voitossa Celtalle. Sammir teki Getafen ainokaisen.

Toimittajan sana

Startti oli Barcalta erinomainen. Moni avainpelaaja sivussa, silti kolme maalia ja pallo kaksi kertaa maalikehikkoon. Ja maaleistakin kaksi syntyi alivoimalla. Ehkä eniten ottelusta kertoo se, että toisella puoliskolla (jolloin Barca pelasi vajaalla) kotijoukkue hallitsi palloa 61-prosenttisesti ja voitti maalipaikat 5-0.

Barcelonan kannattajia ilahduttanee eniten se, että ilo on silmin nähden palannut Camp Noun nurmelle. Barcan erikoistilanteissa oli uusia vivahteita, ja uudet pelaajat pärjäsivät erittäin hyvin. Viime kaudella ajoittain laiskan näköisesti pelannut Messi prässäsi kuin nuoruusvuosinaan. Ja nyt kuljetuksissa oli sitä samaa taikaa kuin pari vuotta sitten. Näistä asioista kattavammin lähiaikoina.

Kokoonpanot

Barcelona

13 Bravo
22 Alves
14 Mascherano
24 Mathieu
18 Alba
5 Busquets
4 Rakitic
8 Iniesta -> Roberto (78.)
12 Rafinha -> Bartra (46.)
10 Messi
31 El Haddadi -> Pedro (67.)

Barcelona, vaihtopenkki

15 Bartra
25 Masip
2 Montoya
7 Pedro
29 Ramírez
20 Roberto
6 Xavi

Elche

25 Tyton
2 Suárez
4 Lombán
18 Pelegrín
21 Albácar
24 Pasalic -> González (81.)
6 Mosquera
11 Rodrigues
10 Coro -> Fajr (66.)
14 Ángel -> Giménez (54.)
22 Jonathas

Elche, vaihtopenkki

5 Cisma
20 Fajr
19 Giménez
8 González
1 Herrera
32 Samu
7 Ñíguez

La Liga sunnuntaina

Eibar – Real Sociedad 1-0 (1-0)
1-0 Javi Lara (45.)

Barcelona – Elche 3-0 (1-0)
1-0 Lionel Messi (42.)
2-0 Munir El Haddadi (46.)
3-0 Lionel Messi (63.)

Celta Vigo – Getafe 3-1 (1-0)
1-0 Nolito (20.)
2-0 Fabián Orellana (56.)
2-1 Sammir (62.)
3-1 Joaquín Larrivey (70.)

Levante – Villarreal klo 24