Barcelona avaa kautensa Elcheä vastaan. Vaikka Neymar ja Luis Suárez puuttuvat kokoonpanosta, Barca on selkeä ennakkosuosikki.

Poissaolot

Barcelona

Marc-André ter Stegen (loukkaantunut)
Thomas Vermaelen (loukkantunut)
Adriano (loukkaantunut)
Neymar (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Pedro (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Luis Suárez (pelikiellossa)
Gerard Piqué (pelikiellossa)

Elche

Edelliset ottelut

Barcelona

Barcelona – León 6-0 (harjoitusottelu, 18.8.2014)
HJK – Barcelona 0-6 (harjoitusottelu, 9.8.2014)
Napoli – Barcelona 1-0 (harjoitusottelu, 6.8.2014)

Elche

Tenerife – Elche 0-2 (harjoitusottelu, 17.8.2014)
Levante – Elche 0-0 (harjoitusottelu, 13.8.2014)
Elche – Casablanca 2-1 (harjoitusottelu, 9.8.2014)

Edellinen keskinäinen ottelu

Elche – Barcelona 0-0 (La Liga, 11.5.2014)

Arvio

Barcelonalla on edessään mielenkiintoinen kauden avaus. Vastassa on joukkue, joka taisteli kevään lopulla Barcaa vastaan maalittoman tasapelin. Tuo pistemenetys oli lopulta yksi syy siihen, miksi katalaanijoukkue ei voittanut liigamestaruutta.

Barca joutuu otteluun hieman vajaamiehisenä. Maalivahti Marc-André ter Stegenillä on selkävamma, joten maalia vartioinee Claudio Bravo. Puolustuksesta puuttuvat loukkaantuneet Adriano ja Thomas Vermaelen sekä pelikiellossa oleva Gerard Piqué. Hyökkäyslinjan pelaajista Luis Suárez on vielä pitkään pelikiellossa. Neymar kärsii nilkkavammasta ja Pedro vatsataudista. Heidän pelaamisensa on epävarmaa.

Poissaolot eivät kuitenkaan toimi selityksenä, mikäli Barca menettää pisteitä. Materiaaliero on edelleen huima. Ja nyt, kun useampi hyökkääjä on sivussa, Lionel Messin vierellä saattaa hyvinkin aloittaa nuori Munir El Haddadi, joka esiintyi hyvin pirteästi harjoituskaudella.

Luvassa on perinteisen käsikirjoituksen ottelu, jossa Barcelona pitää palloa ja Elche puolustaa melko alhaalta. Elche ei ole kovinkaan hyvä pääpallojoukkue, joten sen saumat piilevät pallonriiston jälkeisissä nopeissa vastahyökkäyksissä.