La Liga pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. On siis aika iskeä lopullinen totuus tiskiin. Tässä on kauden 2014-15 viisi parasta joukkuetta.

5. Athletic Bilbao

Viime kaudella hienosti neljänneksi yltänyt Athletic menetti kesän aikana Ander Herreran. Päävalmentaja Ernesto Valverde näyttäisi ratkaisseen kymppipaikan aukon niin, että uusi pelintekijä on Beñat Etxebarria. Herreran lähtöä lukuun ottamatta baskijoukkue ei ole heikentynyt. Lisäksi hyökkäyspäätä on vahvistettu Segundan viime kauden parhaalla maalintekijällä Borja Vigueralla. Valverdellä on käsissään tasapainoinen joukkue, joka taistelee jälleen paikasta Mestarien liigaan. Juuri nyt näyttää siltä, että sijoitus putoaa yhden pykälän viime kaudesta.

4. Sevilla

Unai Emery on tehnyt erinomaista työtä Sevillan puikoissa. Viime kevään nousukiito oli jo lähellä viedä andalusialaiset Mestarien liigaan, mutta kiri jäi hieman vajaaksi. Kesällä joukkue menetti ylivoimaisesti parhaan pelaajansa Ivan Rakiticin, mutta tärkeä puolustuspään kaksikko Daniel CarricoNicolas Pareja saatiin pidettyä joukkueessa. Lisäksi joukkuetta on vahvistettu Grzegorz Krychowiakilla, Iago Aspasilla, Alejandro Arribasilla, Éver Banegalla, Aleix Vidalilla, Gerard Deulofeulla ja Denís Suárezilla, jonka harteille kasataan isoa vastuuta hyökkäysten rakentamisessa. Kahden suuren ja yhden keskisuuren haastaminen ei vielä onnistu, mutta Mestarien liigaan eväät riittävät. Taistelu Athletic Bilbaon ja Valencian kanssa tulee tosin olemaan tiukkaa. Pieni kysymysmerkki on, kuka korvaa Alberto Morenon vasempana pakkina?

3. Atlético Madrid

Viime kauden mestari oli lähellä tehdä todellista historiaa. Liigamestaruus oli jo sensaatiomainen juttu, mutta lisäksi Mestarien liigan voitto jäi vain noin minuutin päähän. Kauden päätteeksi pelättiin koko joukkueen hajoamista. Thibaut Courtois, Diego Costa, David Villa ja Filipe Luís lähtivät, mutta tilanne ei ole niin huono, kuin mitä pelättiin. Tilalle on hankittu kaksi maalivahtia, kolme laitapakkia ja kolme hyökkääjää. Leveyttä on enemmän kuin viime kaudella ja kärkikin on melkein yhtä terävä. Suurin kysymysmerkki liittyy maalintekoon. Onko Mario Mandzukicista Costan korvaajaksi. Ei uusi mestaruutta, mutta Mestarien liigaan joukkue yltää jälleen.

2. Barcelona

Kesän aikana on muuttunut paljon. Víctor Valdés, Cesc Fàbregas ja Alexis Sánchez lähtivät. Toisaalta joukkuetta vahvistettiin parilla mitat täyttävällä maalivahdilla, kahdella topparilla, Rakiticilla ja vieläpä Luis Suárezilla. Tärkein vaihdos tehtiin valmentajapuolella. Luis Enrique otti ohjat ja on jo harjoituspeleissä jossain määrin osoittanut taitonsa. Pelikuri ja korkealta prässääminen on tuotu takaisin. Pep Guardiolan aikakauden jälkeen kumpaakaan edellä mainittua ei ole riittävän täsmällisesti toteutettu Barcan pelaamisessa. Uuden oppiminen vie aikansa, niin pelaajilta kuin valmentajalta. Siitä syystä ei voita mestaruutta tällä kaudella.

1. Real Madrid

Los Blancos on vahvistanut ennestään hurjaa materiaaliaan kesän aikana. MM-kisojen maalikuningas James Rodríguez ja MM-kisat voittanut Toni Kroos hankittin keskikentälle. Lisäksi Levantesta ostettiin sarjan viime kauden paras maalivahti Keylor Navas, mikä sai Diego Lópezin siirtymään muualle. Realin materiaali taipuu moneen eri ryhmitykseen, mutta todennäköisesti Carlo Ancelotti jatkaa 4-3-3:lla. Suurin huoli on tähtipelaajien suuri määrä. Keskikentän kolmesta pelipaikasta taistelee kahdeksan pelaajaa, jotka mahtuisivat lähes missä tahansa muussa jalkapallojoukkueessa avauskokoonpanoon. Real murskaa pienempänsä rutiinilla ja ottaa tarpeeksi pisteitä kovimmilta vastustajiltaan. Liigamestari vuosimallia 2014-15.