Atlético Madrid venyi 1-1-tasatulokseen Espanjan Supercupin ensimmäisessä osaottelussa. Tulos on Atletille hyvä, sillä ottelu pelattiin Santiago Bernabéulla. Molemmat maalit nähtiin viimeisen 10-minuuttisen aikana. Ensimmäisen maalinsa Los Blancos -paidassa tehnyt James Rodríguez vei Realin johtoon. Muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa Raúl García iski loppulukemat 1-1:een.

Ottelun ensimmäistä varoitusta ei tarvinnut kauan odotella. Koke liukui vajaan viiden minuutin kohdalla railakkaasti Pepen jaloille, eli Atletin aggressiivisuudessa mikään ei ole muuttunut.

Vajaan vartin kohdalla Iker Casillas joutui torjuntapuuhiin. Sergio Ramos sähläsi pallon kanssa, ja Saúl Ñíguez pääsi puolittain karkuun, mutta Casillas torjui alas maata pitkin lähteneen laukauksen.

Virhe molemmissa päädyissä

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä, kunnes puolen tunnin kohdalla molemmille joukkueille oli käydä vuoron perään huonosti. Ensin Juanfran ehti liukua vajaassa puolessa kentässä alimpana miehenä palloon juuri ennen Cristiano Ronaldoa ja Karim Benzemaa. Hetkeä myöhemmin Casillas nyrkkeili pallon suoraan Mario Mandzukicille, jonka yritys suuntautui kuitenkin suoraan takaisin Casillasin käsiin.

Viitisen minuuttia ennen taukoa vasemmalta laidalta tullut keskitys tuli suoraan Ronaldolle, mutta portugalilainen ei saannut suunnattua puskuaan maalia kohti.

Heti toisen puoliskon alkuun Daniel Carvajal syötti pallon Balelle. Walesilainen murtautui ensimmäisellä kosketuksellaan vetopaikkaan, mutta Miguel Ángel Moyà torjui laukauksen.

Naapurirakkautta

Vajaan tunnin kohdalla tunteet alkoivat kuumentua. Ensin Mario Suárez taklasi rajusti Toni Kroosia. Hetkeä myöhemmin Mandzukicin ja Ramosin välinen pääpallotaistelu päätyi siihen, että Real-toppari huitaisi Atlético-hyökkääjää kasvoihin. Kärhämän tuloksena molemmille varoitus. Seuraavassa tilanteessa Guilherme Siqueira torppasi Balen kentän pintaan.

69. minuutilla Realilla oli erinomainen tilaisuus siirtyä johtoon. Moyà torjui vain vaivoin Balen laukoman vapaapotkun. Kroos ehti ensimmäisenä paluupalloon, mutta hankalasta asennosta lähtenyt volley painui yli maalin.

Jamesille maali – Atlético tasoittaa

Lopulta 10 minuuttia ennen täyttä aikaa ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon. Kroos jakoi pallon oikeaan laitaan Carvajalille, joka jatkoi pelivälineen samantien boksin sisään Benzemalle. Atleti-puolustus onnistui riistämään pallon, mutta Diego Godínin epäonnistunut purku päätyi suoraan Rodríguezille. Puoliajalla Ronaldon tilalle vaihdettu MM-kisojen maalikuningas laukoi pallon Cristian Ansaldin jalkojen kautta maaliin.

Kuutisen minuuttia myöhemmin Atleti nousi tasoihin erikoistilanneosumalla. Gabin kulmapotku leijaili ylimiehitetyn etualueen yli, ja vapaaksi jäänyt Raúl García sai pienen kosketuksen palloon, joka sujahti ohi hölmistyneen Casillasin.

Seuraavassa tilanteessa Carvajalin laukaus osui boksin sisällä Suárezin käteen, mutta tilanteesta ei vihelletty rangaistuspotkua. Tuomio saattoi olla täysin oikea, sillä käsi oli täysin normaalissa peliasennossa.

Enempää maaleja ei nähty, joten ratkaisu siirtyy perjantaina pelattavaan toiseen osaotteluun.

Toimittajan sana

Vaikka liigakausi ei ole vielä alkanut, nyt nähtiin jo todellista taistelua. Molemmat joukkueet pelasivat aggressiivisesti, ja rajujakin taklauksia nähtiin. Kaiken kaikkiaan Atléticon pelaajat keräsivät viisi varoitusta Realin kahta vastaan.

Läpi ottelun Real oli pallollisena vahvempi, mutta Atlético puolusti tiiviisti. Kovin montaa todella hyvää maalipaikkaa ei nähty kummassakaan päädyssä. Lopulta molemmat maalitkin syntyivät vähän vahingossa. Ensin Godínin huonosta purkupallosta ja hetkeä myöhemmin puolivahingossa onnistuneesta erikoistilanteesta.

Yllättävintä oli Ronaldon vaisuus. Portugalilainen oli suvereeni Uefa Supercupissa, joten samaa odotettiin tässä ottelussa. Ensimmäinen puolisko ei mennyt odotusten mukaan, ja puoliajalla Ronaldon tilalle vaihdettiin James. Nyt kolumbialainen muuten pääsi operoimaan sille mieluisammalle pelialueelleen eli keskikentän ja hyökkäyslinjan väliin.

Jos oli Ronaldo vaisu, niin samaa voidaan sanoa Atléticon hyökkääjistä. Kaikki kesähankinnat päästettiin ennemmin tai myöhemmin irti, mutta kukaan kolmikosta Mandzukic, Griezmann, Jiménez ei saanut mitään merkittävää aikaan.

Ja vielä, ennen alkuvihellystä Bernabéulla muistettiin kesällä menehtynyttä Alfredo di Stéfanoa. Minuutin pituisen hiljaisen hetken aikana yleisö saattoi ihastella kaikkia di Stéfanon Real-paidassa voittamia palkintoja. Hieno kunnianosoitus hienolle pelaajalle.

Maalit

1-0 James Rodríguez (81.)
1-1 Raúl García (88.)

Kokoonpanot

Real Madrid

1 Casillas
15 Carvajal
3 Pepe
4 Ramos
12 Marcelo
14 Alonso
19 Modric -> di María (70.)
8 Kroos
11 Bale
9 Benzema
7 Ronaldo -> Rodríguez (46.)

Real Madrid, vaihtopenkki

13 Navas
2 Varane
5 Coentrão
10 Rodríguez
17 Arbeloa
22 di María
23 Isco

Atlético Madrid

1 Moyà
20 Juanfran
23 Miranda
2 Godín
3 Siqueira -> Ansaldi (64.)
14 Gabi
4 Suárez
6 Koke
26 Ñíguez -> Griezmann (57.)
8 García
9 Mandzukic -> Jiménez (78.)

Atlético Madrid, vaihtopenkki

13 Oblak
24 Giménez
15 Ansaldi
5 Tiago
11 Rodríguez
7 Griezmann
17 Jiménez