Espanjan Supercupissa nähdään Mestarien liigan finaalin toisinto. Kumpi naapuruksista on vahvempi kaksiosaisessa finaalissa?

Poissaolot

Real Madrid

Jesé (loukkaantunut)
Gareth Bale (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Pepe (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Atlético Madrid

Arda Turan (pelikiellossa)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Fiorentina – Real Madrid 2-1 (harjoitusottelu, 16.8.2014)
Real Madrid – Sevilla 2-0 (Uefa Supercup, 12.8.2014)
Manchester United – Real Madrid 3-1 (harjoitusottelu, 2.8.2014)

Atlético Madrid

Atlético Madrid – Sampdoria 2-0 (harjoitusottelu, 16.8.2014)
Cádiz – Atlético Madrid 0-1 (harjoitusottelu, 15.8.2014)
Wolfsburg – Atlético Madrid 1-5 (harjoitusottelu, 10.8.2014)

Edellinen keskinäinen ottelu

Real Madrid – Atlético Madrid 4-1 (Mestarien liigan finaali, 24.5.2014)

Arvio

On kauden toisen Supercupin aika. Uefa Supercupin Real Madrid jo hoiti kaappiinsa. Viikko sitten kaatui Sevilla Cristiano Ronaldon maaleilla 2-0. Nyt vastassa on astetta kovempi joukkue. Viime kaudella Real voitti Atléticon sekä Copa del Reyssä että Mestarien liigassa. La Ligassa Atleti oli puolestaan vahvempi.

Supercupissa valmentajat voivat vielä tehdä viime hetken kokeilujaan, mutta paletin olisi syytä olla melko lailla valmis, sillä liigakausi alkaa tulevana viikonloppuna.

Joka tapauksessa on hyvin mielenkiintoista nähdä, millä tavalla Carlo Ancelotti miehittää keskikenttänsä. Italialaisluotsi sanoi, ettei aloituskokoonpano ole sama molemmissa osaotteluissa, mikä kielii nimenomaan siitä, että kokeiluja edelleen tehdään. Mikä on Toni Kroosin pelipaikka? Mikä on James Rodríguezin pelipaikka? Onko keskikentällä yksi vai kaksi puolustavaa pelaajaa?

Vastaavasti Atléticon leirissä kannattaa kiinnittää huomio siihen, miten Diego Simeone järjestelee hyökkäyskalustonsa. Pelaavatko kaikki uudet hyökkääjät (Mario Mandzukic, Antoine Griezmann, Raúl Jiménez) samaan aikaan? Jos pelaavat, millaista ryhmitystä Simeone käyttää?

Supercupissa pelataan jo tosissaan pokaalista, mutta ehkä mielenkiintoisempaa on nähdä, kuinka valmiita joukkueet ovat alkavaan kauteen. Ennakkoasetelman perusteella ottelusta on tulossa tasainen.