Luis Suárez pelasi ensimmäiset minuuttinsa Barca-paidassa maanantai-illan Gamper Trophyssa. Barcelona voitti harjoitusottelussa meksikolaisen Leónin maalein 6-0. Maalinteossa onnistui neljä pelaajaa: Lionel Messi, Neymar (2), Munir El Haddadi (2) ja Sandro Ramírez.

Suárezin tavoin ottelu oli MM-kisojen jälkeen ensimmäinen myös Messille ja Neymarille, joka sai lääkäreiltä peliluvan aiemmin maanantaina. Median hehkuttamaa kärkitrioa ei vielä nähty samaan aikaan kentällä, sillä siinä vaiheessa kun Suárez vaihdettiin sisään, Messi ja Neymar oli jo otettu vaihtoon.

Kaksi pikamaalia

Barcelona siirtyi johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Messi avasi pallon rangaistusalueen vasempaan laitaan Neymarille. Brasilialaisen syöttö otti kimmokkeen León-puolustuksesta, ja Messi puski pallon maaliin.

Hetkeä myöhemmin Ivan Rakitic laukoi kauempaa, mutta ohi maalin. Seitsemän minuutin kohdalla Messi viimeisteli jo toisen maalinsa, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Neljä minuuttia myöhemmin avustavan lippu ei enää noussut. Jérémy Mathieu katkaisi erinomaisesti korkean pallon, joka ajautui Andrés Iniestalle. Pelintekijä antoi huikean läpisyötön Neymarille, joka nosti pallon vaivattomasti yli vieraiden maalivahdin.

19. minuutilla León sai ensimmäisen kunnon hyökkäyksensä. Laukauskin oli hyvä, mutta Claudio Bravo onnistui torjumaan pallon kulmapotkuksi.

Neymar ratkaisee ottelun

Puolen tunnin kohdalla Messi vapautti Rafinhan puolittaiseen läpiajoon, mutta meksikolaisvastustaja sai blokattua laukauksen kulmapotkuksi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Jordi Alba ja Messi pelasivat hyvin yhteen. Lopulta pallo ajautui Neymarille, jonka vasemman jalan laukaus painui ohi maalin.

Pari minuuttia ennen täyttä aikaa Messi vapautti läpiajoon Neymarin, joka ohitti maalivahdin ja tuikkasi lopulta kantapäällään pallon maaliin.

Toisen puoliajan alussa León vaihtoi Rafael Márquezin pois kentältä. Camp Noun yleisö osoitti seisaaltaan suosiota vanhalle barcalaiselle.

Junioreiden vuoro

Barcelonan seuraavan maalin iski nuori Munir El Haddadi. Rakiticin pitkä syöttö tavoitti päädystä Dani Alvesin, joka jatkoi ensimmäisellä kosketuksellaan Munirille. Puttaus lähes tyhjään maaliin riitti, ja Barca 4-0-johtoon.

Munir oli lähellä toistakin maalia. Sergi Roberto löysi pystysyötöllä Munirin, joka ohitti jo maalivahdin, mutta León-puolustus ehti blokkaamaan pienestä kulmasta tulleen laukauksen.

Suárez sisään

Ja sitten. 76 minuutin kohdalla Luis Suárez vaihdettiin Rafinhan tilalle. Pari minuuttia vaihdon jälkeen Barca-juniorit näyttivät Suárezille maalinteon mallia. Sandro teki erinomaisen esityön ja pelasi pallon Munirille, joka sijoitti ensimmäisellä kosketuksellaan lukemat 5-0:aan.

Aivan ottelun loppuun Barca iski vielä kuudennen. Pystysyöttö saavutti Sandron, joka kuljetti muutaman metrin ja sijoitti pallon maaliin. Suárez katsoi vierestä sekä viidettä että kuudetta osumaa.

Maalit

1-0 Lionel Messi (3.)
2-0 Neymar (12.)
3-0 Neymar (43.)
4-0 Munir El Haddadi (55.)
5-0 Munir El Haddadi (78.)
6-0 Sandro Ramírez (90.)