Peter Lim on lopultakin saamassa Valencian haltuunsa. Asia nytkähti eteenpäin, kun hänen omistamansa Meriton Holdings pääsi Bankia-pankin kanssa sopimukseen Valencian velkajärjestelyistä. Seuralla on velkaa 230 miljoonaa euroa, joista 90 miljoonaa euroa kuuluu Valencia-säätiölle.

Valencia-säätiö hyväksyi Limin tarjouksen jo kolme kuukautta sitten. Osapuolet tekivät ikään kuin aiesopimuksen, joka olisi rauennut tänään. Kaupat olisi saatu tehtyä todennäköisesti huomattavasti aiemmin, mutta yhtäkkiä Bankia halusikin Limiltä suuremmat vakuudet (200 miljoonaa euroa) kuin mitä oli aiemmin sovittu.

Lopulta vakuussumma neuvoteltiin 140 miljoonaan euroon, jonka molemmat osapuolet hyväksyivät. Näin ollen singaporelaisliikemies on allekirjoitusta vaille Valencian uusi omistaja.

Tiettävästi Lim aikoo käyttää vielä 50 miljoonaa euroa pelaajahankintoihin, kuten Enzo Péreziin, João Canceloon ja Felipe Augustoon. FootballEspaña-sivuston mukaan neljä pelaajaa on sen sijaan lähdössä. Sivuston mukaan ainakaan Éver Banega ja Hélder Postiga eivät jatka joukkueessa.

Toimittajan sana

Lopultakin byrokratia ollaan saamassa päätökseen. Limhän on käytännössä omistanut Valencian jo muutaman kuukauden ajan. Nyt vain toivotaan, että herra Lim osaa ajatella Valencian parasta ja ottaa huomioon seuran kulttuurin, historian sekä identiteetin. Huonoja ulkomaisia omistajaesimerkkejä on liikaa. Toivottavasti Lim ei kuulu samaan joukkoon.