Barcelona ja Sevilla ovat päässeet periaatesopimukseen Gerard Deulofeun kauden pituisesta lainasiirrosta. Barcelona kertoi asiasta verkkosivuillaan.

– Tarkoituksena on, että hän pääsisi pelaamaan mahdollisimman monta ottelua ja siten kehittymään jalkapalloilijana, tiedotteessa sanottiin.

20-vuotias Barcan oma kasvatti pelasi viime kauden lainalla Valioliigan Evertonissa. Vastuuta tuli yhteensä 29 ottelussa. Laitahyökkääjänä pelaava Deulofeu tosin vaihdettiin yleensä loppuvaiheessa kentälle, joten oikeastaan hän sai peliaikaa noin 12 täyden ottelun verran. Maaleja syntyi neljä ja maalisyöttöjä viisi.

Toimittajan sana

Deulofeua on jo monta vuotta hehkutettu Barcan seuraavana superlupauksena. Läpimurtoa edustusjoukkueeseen ei ole tapahtunut kahdesta syystä. Ensinnäkin siksi, että nuorukainen valitsee liian usein väärän ratkaisun kentällä. Haastaa, kun pitäisi antaa helppo syöttö. Laukoo, kun sektori on heikko, ja niin edelleen. Toinen syy on se, että Barcalla on laitahyökkääjien paikoilla maailman parhaisiin kuuluvia pelaajia. On Neymaria ja on Luis Suárezia.

Sevillalle Deulofeun laina on erinomainen asia. Joukkueesta vähän puuttui hyökkäyspään osaamista. Unai Emeryllä on kyllä puolustavia keskikenttäpelaajia, mutta hyökkäyspään taitureita ei ole missään nimessä liikaa. On hyvin mahdollista, että Barcasta lainattu kaksikko Deulofeu-Denís Suárez johtaa Sevillan vielä yllättävänkin pitkälle.