Eurooppa-liigan karsintojen viimeisen vaiheen otteluparit on arvottu. Espanjalaisista mukana arvonnassa oli kaksi joukkuetta: Villarreal ja Real Sociedad.

Molemmat saivat vastaansa joukkueen kaukaa idästä. Edellisellä karsintakierroksella skotlantilaisen Aberdeenin pudottanut Sociedad pelaa venäläistä Krasnodaria vastaan. Villarrealin vastustaja on vieläkin eksoottisempi – kazakstanilainen Astana.

Otteluparien ensimmäiset osaottelut pelataan 21. elokuuta. Ratkaisevat jälkimmäiset osat ovat vuorossa viikkoa myöhemmin.

Toimittajan sana

Espanjalaisilla kävi melko huono tuuri. Syynä ei ole vastustajien korkea taso, vaan lentomatkojen pituus. Rasitusta tulee reilusti kotoisen La Ligan avauskierroksen molemmin puolin. Joka tapauksessa sekä Villarreal että Sociedad ovat selkeitä ennakkosuosikkeja ottelupareissaan.

Sivuhuomautuksena sanottakoon, että HJK:lle arvottiin vastaan itävaltalainen Rapid Wien.