BBC:n mukaan Barcelona ja Arsenal ovat päässeet sopuun Thomas Vermaelenin siirtosummasta. Siirtosumma on Britannian yleisradion mukaan jopa 25 miljoonaa euroa. Barcelonalaisen Mundo Deportivon mukaan puhutaan noin 19 miljoonan euron korvauksesta. 28-vuotiaan on vielä sovittava Barcelonan henkilökohtaisista ehdoista ja läpäistävä seuran lääkärintarkastus.

Vuonna 2009 Arsenaliin siirtynyt Vermaelen oli hetken aikaa manageri Arsène Wengerin suosiossa. Loukkaantumiset ja epätasaiset otteet pudottivat kuitenkin belgin Laurent Koscielnyn ja Per Mertesackerin taakse nokkimisjärjestyksessä. Viime kaudella Vermaelen pelasi kaikki kilpailut mukaan lukien 21 ottelussa.

Toimittajan sana

Monipuolinen Vermaelen olisi Barcelonaan tullessaan joukkueen neljäs toppari. Kokoonpanosta löytyvät jo Gerard Piquén, Jérémy Mathieun ja Marc Bartran nimet. Javier Macherano on pelannut Barcassa yleensä topparina, mutta Vermaelenin siirto vapauttaisi hänet pelaamaan keskikentän pohjalla. Vermaelen voi puolestaan pelata topparin tontin lisäksi vasempana pakkina.

Toinen mahdollisuus on se, että päävalmentaja Luis Enrique on siirtymässä kolmen keskuspuolustajan linjaan, jolloin etenkin laitimmaisilta toppareilta vaadittaisiin pääpelivoiman lisäksi nopeutta. Tuohon muottiin sopivat sekä Mathieu että Vermaelen. Joka tapauksessa on selvää, että Barcelonan keskuspuolustusosasto näyttää huomattavasti vahvemmalta ja ennen kaikkea leveämmältä kuin vuosi sitten.