Barcelonan pelaajat ovat äänestäneet joukkueelle uuden kapteeniston. Xavi korvaa uransa lopettaneen Carles Puyolin varsinaisena kapteenina. Varakapteeneiksi nimettiin (tässä järjestyksessä) Andrés Iniesta, Lionel Messi ja Sergio Busquets.

Kuusi viime vuotta nimellisesti varakapteenina toimineelle Xaville käsivarsinauhan pitäminen ei ole uusi asia. Pelintekijä sai kapteenin pestistä runsaasti kokemusta Puyolin ollessa loukkaantumisten takia sivussa.

Messille ja Busquetsille nousu kapteenistoon on uusi asia. Muutos oli mahdollinen, kun Puyolin lisäksi monivuotinen kapteeniston jäsen Víctor Valdés lopetti uransa Barcelonassa. Toki Messi ja Busquets ovat toimineet aiemmin yksittäisissä otteluissa kapteenin roolissa.

Toimittajan sana

Nelikko oli täysin odotettu. Kaikki ovat pitkän linjan barcalaisia, joihin on iskostettu seuran arvot jo lapsesta lähtien. Nelikon kaikki pelaajat ovat myös sellaisia, jotka eivät välttämättä edusta urallaan mitään muuta seuraa kuin Barcelonaa.