Granada menetti muutaman runkopelaajan, mutta tilalle on hankittu taas lukuisia pelaajia. Valmentajanvaihdos tuo suurimmat kysymysmerkit. Pelaako Granada alkavalla kaudella pelkkää pitkää palloa?

Viime kausi

Granadan kausi oli kaikin puolin tasapainoinen. Toki avauskierroksen jälkeen tuli viiden ottelun voitoton putki, mutta senkin aikana omaan maaliin meni vain neljä osumaa. Tuon jakson jälkeen Granada otti loppukauden aikana käytännössä yhden voiton aina kahta tappiota kohden.

Maaliskuun lopusta alkanut heikompi jakso oli pudottaa Granadan jopa sarjaporrasta alemmas. Kahdeksasta ottelustaan joukkue voitti yhden ja hävisi kuusi. Sarjasijoitus valahti kuusi pykälää alaspäin 17:nneksi. Viimeisen kierroksen 1-0-voitto Real Valladolidista nosti Granadan lopulta sijalle 15. Putoaminen jäi kahden pisteen päähän.

Copa del Reyssä Granada putosi Alcorcónin käsittelyssä heti neljännellä kierroksella. Ensimmäisen osan andalusialaisjoukkue voitti lukemin 2-0. Toinen päättyi Alcorcónin hyväksi samoin numeroin, ja Segunda-joukkue eteni jatkoon rangaistuspotkujen jälkeen.

Pelaajasiirrot – lähteneet

Guilherme Siqueira, vasen puolustaja

28-vuotias pakki pelasi viime kauden lainalla Benficassa. Otteluita kertyi kaikki kilpailut mukaan lukien 33. Kauden päätteeksi Siqueira siirtyi lähes 15 miljoonan euron kaupassa Atlético Madridiin. Granadalla olisi ollut käyttöä Siqueiralle, mutta nyt seura sai toisaalta merkittävän summan käteistä.

Yacine Brahimi, hyökkäävä keskikenttä

Monen mielestä Granadan paras pelaaja viime kaudella. 24-vuotias pääosin vasempana laitahyökkääjän pelannut Brahimi viimeisteli 35 ottelussa kolme maalia ja antoi neljä maalisyöttöä. Siirtyi 9,7 miljoonalla eurolla FC Portoon.

Allan, puolustava keskikenttä

Allan pelasi pari viime kautta lainalla Serie A:n Udinesessa. Siirtyi nyt lopullisesti Udineseen 4,5 miljoonalla eurolla.

Brayan Angulo, vasen puolustaja

Toinen menetetty vasen pakki. 24-vuotias kolumbialainen kuului Granadan parhaimmistoon viime kaudella. 32 ottelua, joissa yksi maalisyöttö. Bulgarialainen Razgrad maksoi Angulosta 2,2 miljoonan euron siirtosumman.

Jon Ander Garrido, keskikentän keskusta

Tammikuussa Granadaan hankittu Garrido lähetettiin saman tien kevääksi lainalle Cádiziin, jonne hänet myytiin lopullisesti tänä kesänä

Jona, keskushyökkääjä

25-vuotias pelasi viime kauden lainalla Real Jaénissa. Lähetettiin nyt lainalle Cádiziin.

Toti, vasen laituri

Viime kausi meni lainalla Alavésissa, jossa Toti pelaa myös tämän kauden.

Ritchie Kitoko, puolustava keskikenttä

Belgialainen pelasi viime kauden lainalla Real Jaénissa. Nyt kahdeksi vuodeksi lainalle kreikkalaiseen Asteras Tripolisiin.

Alexis Zapata, vasen laituri

19-vuotias kolumbialainen pelasi viime kauden lainalla Sassuolossa. Tulevaksi kaudeksi Udineseen.

Juan Carlos Paredes, oikea puolustaja

Ecuadorilainen pakki siirtyi Granadaan heinäkuun puolivälissä kotimaansa Barcelonasta. Jatkoi seuraavana päivänä matkaansa Watfordiin.

David Ferreiro, oikea laituri

Monipuolinen oikean laidan pelaaja vietti viime kauden lainalla Hérculesissa. Nyt Lugoon.

Essaïd Belkalem, toppari

Viime kaudella lainassa Watfordissa, jonne siirtyi pysyvästi tänä kesänä.

Molla Wague, toppari

Ranskalaisesta Caenista hankittu 23-vuotias Wague lainattiin samantien Udineseen.

Josan, oikea laitahyökkääjä

Hankittiin La Hoya Lorcasta ja lainattiin heti eteenpäin Huescaan.

Dani Benítez, vasen laituri

27-vuotias keskikenttäpelaaja sai viime kaudella vastuuta yhdeksässä ottelussa. Sopimusta ei jatkettu.

Allan Nyom, oikea puolustaja

Nyomin laina päättyi, ja hän palasi Udineseen. Pelasi viime kaudella 34 ottelua ja oli joukkueen runkopelaajia.

Alexandre Coeff, toppari

Niin ikään lainamies Udinesesta. 22-vuotias Coeff sai vastuuta 13 ottelussa.

Orestis Karnezis, maalivahti

Kolmas Udinesesta lainattu pelaaja. Kreikkalaismaalivahti sai vyölleen kuusi ottelua.

Odion Ighalo, keskushyökkääjä

Ja vielä yksi lainapelaaja Udinesesta. Sai vastuuta 16 ottelussa, mutta pääsi vain kaksi kertaa avaukseen. Teki kaksi maalia.

Recio, keskikentän keskusta

Málagasta viime kaudeksi lainattu Recio pelasi 30 ottelua Granadan keskikentällä. Teki kaksi maalia.

Michaël Pereira, hyökkäävä keskikenttä

Lainattiin Real Mallorcasta viime kaudeksi. Sai vastuuta 18 ottelussa.

Tiago Ilori, toppari

Liverpoolista kevääksi lainattu 21-vuotias Ilori nousi välittömästi Granadan parhaiden pelaajien joukkoon. Ehti pelata yhdeksän ottelua.

Pelaajasiirrot – saapuneet

Javi Márquez, keskikentän keskusta

Siirtyi Real Mallorcasta ilmaiseksi Granadaan. 28-vuotias pelasi viime kaudella lainamiehenä Elchessä 29 ottelua.

Daniel Larsson, oikea laitahyökkäjä

Saapui vapaana agenttina Real Valladolidista. Ruotsalainen pelasi viime kaudella 28 ottelua ja teki kolme maalia.

Jean-Sylvain Babin, toppari

27-vuotias martiniquelainen keskuspuolustaja hankittiin Alcorcónista. Pelasi viime kaudella 38 ottelua Segundassa ja neljä lisää Copa del Reyssä.

Oier Olazábal, maalivahti

Barcelonan monivuotinen kolmosmaalivahti siirtyi vapaana agenttina Granadaan. 24-vuotias toiminee Roberto Fernándezin tuuraajana.

Dimitri Foulquier, oikea puolustaja

21-vuotias ranskalainen pelasi jo viime kauden lainalla Granadassa. Foulquier voi pelata oikealla laidalla mitä pelipaikkaa tahansa. Viime kaudella 24 ottelua La Ligassa ja kaksi Ranskan pääsarjassa Rennesin riveissä.

Rubén Rochina, piilokärki

Blackburnista hankittu 23-vuotias hyökkääjä tuo tulitukea Youssef El Arabille. Pelasi syksyn Englannin toisella sarjatasolla ja kevään lainalla Rayo Vallecanossa. Viimeisteli 17 pelaamassaan Rayon pelissä kolme maalia ja antoi yhden maalisyötön.

Abdoul Sissoko, puolustava keskikenttä

Lainattiin Udinesen reserveistä. Viime kausi vierähti lainalla Hérculesissa.

Juan Carlos Pérez, vasen laitahyökkääjä

Monipuolinen vasemman laidan pelaaja saapui lainalle Bragasta. La Liga on tuttu, sillä pelasi viime kauden lainalla Real Betisissä. Tilille 20 ottelua, joissa kaksi maalisyöttöä.

Lisandro López, toppari

Erinomainen lainahankinta Benficasta. López pelasi viime kauden lainalla Getafessa, jossa hän kuului joukkueen runkopelaajiin. 26 ottelua, joissa kolme maalia.

Hassan Yebda, keskikentän keskusta

Algerialaisen viime kausi vierähti lainalla Udinesessa. Nyt uusi yritys Granadan paidassa.

Alfred Ortuño, keskushyökkääjä

Hankittiin tammikuun siirtoikkunassa La Hoya Lorcasta. Pelasi viime kevään lainalla Segundan Gironassa. Ehti pelata 20 ottelua, joissa iski yhdeksän maalia ja antoi viisi maalisyöttöä. Voi olla alkavan kauden jokerikortteja.

Pape Diakhaté, toppari

Siirtyi vuosi sitten Kiovan Dynamosta Granadaan. Pelasi syksyllä 14 ottelua mutta lainattiin silti kevääksi Kayseri Erciyessporiin. Siellä 12 ottelua.

Juanma Ortiz, oikea laitahyökkääjä

32-vuotiaan viime kausi meni lainalla Hérculesissa. 30 ottelua, kaksi maalisyöttöä.

Borja Gómez, toppari

26-vuotias toppari voi pelata myös puolustuksen vasemmalla laidalla tai jopa vasempana laiturina. Viime kaudella lainalla Hérculesissa. Vyölle 10 ottelua Segundassa ja kaksi Copa del Reyssä.

Héctor Yuste, puolustava keskikenttä

Kolme vuotta sitten Granadaan siirtynyt 190-senttinen Yuste on kaikkina kolmena kesänä lainattu muualle. Viime kaudella Hérculesissa kolmea vaille kaikki sarjaottelut, joissa 13 varoitusta.

Gai Assulin, oikea laitahyökkääjä

23-vuotias israelilainen on Barcelona kasvatti. Manchester Cityn ja Racing Santanderin kautta viime kesänä Granadaan. Viime kauden myös Assulin vietti lainalla Hérculesissa. 34 ottelua, joissa kolme maalia ja yksi maalisyöttö.

Joukkueen vahvuudet

Granadalla on todella laaja rinki, josta valita pelaajia. Väsymyksen ei pitäisi missään vaiheessa olla este, etenkään kun joukkue ei pelaa liigan ja Copa del Reyn pelien lisäksi muita kilpailuja.

Toisena vahvuutena on mainittava tasapainoisuus. Granada herättää harvoissa ihmisissä suuria tunteita, mutta juuri se on joukkueen vahvuus. Ei suuria otsikoita, vaan tasaista suorittamista. Viime kaudella Granada oli 15:s, sitä edellisellä kaudella 15:s ja sitä edellisellä 17:s.

Joukkueen heikkoudet

Maalinteko on aivan liian paljon Youssef El Arabin varassa. Viime kaudella Granada teki yhteensä 32 maalia, joista El Arabi iski 12. Kaiken kaikkiaan vain 10 Granadan pelaajaa onnistui viime kaudella tekemään maalin La Ligassa.

Toinen parannettava kohta on aggresiivisuuden hillintä. Viime kaudella Granada otti 94 varoitusta. Ei siinä mitään, moni muu joukkue otti enemmän. Mutta ulosajoja Granada keräsi peräti yhdeksän. Joukkue ei ole sarjan parhaita, joten on kohtuullisen typerää antaa vielä lisää tasoitusta pelaamalla jatkuvasti alivoimalla. Viime kauden punaisten korttien tahdilla Granada pelaa noin joka neljännessä ottelussa 10 miehellä.

Valmennus

Valmentaja vaihtui kauden päätteeksi. Viime kaudella Granadaa luotsannut Lucas Alcaraz korvattiin Joaquín Caparrósilla. 58-vuotias Caparrós on valmentanut urallaan Gimnástico Alcázaria, Conquensea, Recreativo Huelvaa, Villarrealia, Sevillaa, Deportivo La Coruñaa, Athletic Bilbaoa, Neuchâtel Xamaxia, Real Mallorcaa ja viimeisimpänä Levantea, joka sijoittui liigassa 10:nneksi.

Levante pelasi suurimman osan otteluistaan muodostelmalla 4-2-3-1, joka voi nyt tulla tutuksi myös Granadan pelaajille. Caparrósin pelitapaan kuuluvat aggressiivisuus ja pitkät pallot. Levante hallitsi viime kaudella ylivoimaisesti vähiten palloa, joten Granadalta sopii odottaa samanlaista trendiä. Harhasyöttöjä tullee paljon, sillä pitkien syöttöjen onnistumisprosentti on luonnostaan huomattavasti pienempi kuin lyhyiden syöttöjen. Caparrósin joukkueessa saa laukoa kauempaakin, mikä toki johtaa entistä heikompaan pallonhallintaan.

Tärkein pelaaja

Youssef El Arabi

Marokkolainen kärkimies ei ehkä ole joukkueensa paras pelaaja, mutta niin kauan kuin muut eivät osaa tehdä maaleja, El Arabi on kultaakin kalliimpi. 186-senttinen laukoo myös kauempaa ja tekee töitä puolustussuuntaankin, joten hän sopinee Caparrósin pelitapaan.

Arvio

Granadan kokoonpanossa on valtavaa vaihtuvuutta joka kesä. Nytkin muutama runkopelaaja lähti, joten heikolta näyttää. Toisaalta ilmaisia ja lainapelaajia on taas hankittu, ja viime kaudella lainalla olleet ovat jälleen käytettävissä. Uusi päävalmentaja Caparrós vienee Granadan pelaamista entistä reaktiivisempaan ja suoraviivaisempaan suuntaan, jossa tyylipisteitä ei jaeta. Voittaa rutiinilla heikompansa ja sijoittuu viime kausilta tutuille sijoille. Sijat 15-17.

Kokoonpano

Maalivahdit

13 Roberto Fernández
25 Oier Olázabal

Puolustajat

2 Allan Nyom
5 Diego Mainz
24 Jeison Murillo
Pape Diakhaté
Jean-Sylvain Babin
Borja Gómez
Dimitri Foulquier

Keskikenttäpelaajat

4 Fran Rico
12 Diego Buonanotte
18 Manuel Iturra
20 Piti
27 Álvaro García
28 Mohammed Fatau
Abdoul Sissoko
Héctor Yuste
Javi Márquez
Hassan Yebda

Hyökkääjät

9 Youssef El Arabi
21 Riki
Juan Carlos Pérez
Daniel Larsson
Gai Assulin
Juanma Ortiz
Alfredo Ortuño
Rubén Rochina

Valmentaja

Joaquín Caparrós