Barcelonan kesän hankinnoista Claudio Bravo sai pelivuoron keskiviikkona. Genevessä pelatussa harjoitusottelussa Barca hävisi Napolille maalein 0-1.

Barcelona hallitsi tuttuun tapaan palloa, mutta kovin montaa vaarallista tilannetta se ei kyennyt luomaan. Ensimmäisellä puoliskolla parhaat paikat siunaantuivat hyökkäyslinjassa aloittaneelle Munir El Haddadille. Molemmat yritykset kuitenkin epäonnistuivat.

Ensimmäistä peliään Barcelonan maalinsuulla pelannut Bravo aloitti vahvasti. Chilen maajoukkuevahdin ensimmäinen torjunta oli huippuluokan venytys puskun tielle. Toisella puoliskolla tuli kylmempää vettä niskaan, sillä Blerim Dzemailin kaukolaukaus lipsahti Bravon käsistä maaliin.

Ensimmäisen tunnin ajan Barcelona pelasi suureksi osaksi edustusmiehistöllään. Viimeisen puolituntisen palloa hallitsi lähinnä Barca B:n pelaajista koottu miehistö.

Kovan luokan hyökkäyskalustoa (Lionel Messi, Neymar, Luis Suárez) ei vielä päästetty irti. Messi ja Neymar ovat vasta palanneet lomaltaan harjoituksiin, minkä lisäksi Neymar on vielä kuntoutumassa vammastaan. Suárez ei puolestaan saa pelata tai edes harjoitella ennen lokakuun loppua, mikäli toimintakielto ei lyhene.

Seuraavaksi Barcelona matkustaa Helsinkiin, jossa se kohtaa HJK:n Olympiastadionilla lauantaina.

Toimittajan sana

Lähtökohtaisesti taistelu ykkösmaalivahdin paikasta on tasainen. Sekä Marc-André ter Stegenillä että Claudio Bravolla on pari harjoituspeliä aikaa näyttää osaamisensa. Ter Stegen pelasi kahdessa ensimmäisessä ja vakuutti. Nyt oli Bravon vuoro. Jalalla pelaaminen oli hermostunutta, ja Napolin maali meni chileläisen piikkiin. Plussaksi merkitään erinomainen torjunta ensimmäisellä puoliajalla. Tällä hetkellä ter Stegenin osake on kovemmassa huudossa.

Keskikentällä Luis Enrique peluutti kolmikkoa Sergio Busquets, Ivan Rakitic, Andrés Iniesta. Sama kolmikko saattaa hyvinkin olla kentällä, kun kausi alkaa. Rakitic pelasi pariin otteeseen hyvin pirteästi ylöspäin. Mm. vapauttava syöttö Munirille oli erinomainen.

Hyökkäyslinjassa Rafinha pelasi valeysin roolia. Pedro ja Munir puolestaan aloittivat laidoilla. Rafinha oli hyvin pelissä mukana ja pääsi kiinni palloon, mutta murtavat syötöt jäivät vähiin. Tunnin kohdalla sisään vaihdettu Gerard Deulofeu otti väkevästi osaa peliin, mutta liian usein haasto epäonnistui.