Barcelonan ja Espanjan maajoukkueen keskikenttäpelaaja Xavi ilmoitti lopettavansa maajoukkueuransa. 34-vuotias Xavi oli merkittävässä roolissa, kun Espanja voitti maailmanmestaruuden (2010) ja kaksi Euroopan mestaruutta (2008, 2012).

– Olen kiitollinen kaikista näistä vuosista. Tämä on ollut fantastista aikaa. Tästä lähtien olen yksi Espanjan joukkueen faneista. Lähden ylpeänä, ja toivon heille kaikkea hyvää, Xavi sanoi lehdistötilaisuudessa.

Xavi debytoi maajoukkueessa vuonna 2000. Samana vuonna hän auttoi Espanjan olympiakultaan. Vuoden 2008 EM-turnauksessa pelintekijä valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Kaiken kaikkiaan Xavi ehti edustaa Espanjan maajoukkuetta 133 ottelussa.

Toimittajan sana

Hienon miehen hieno maajoukkueura on paketissa. Ratkaisu oli kaikin puolin ymmärrettävä. Xavi on jo saavuttanut maajoukkueessa kaiken, ja jos hän haluaa kilpailla vielä 1-3 vuotta korkeimmalla tasolla, jostain on luovuttava. Viime vuosina Xavi on kärsinyt pohjevaivoista, joten maajoukkuetauot auttanevat alkavalla kaudella palautumisessa.