Real Madrid tiedotti verkkosivuillaan hankkineensa Keylor Navasin Levantesta. Costaricalainen maalivahti allekirjoitti kuusivuotisen sopimuksen. Real maksoi Navasista 10 miljoonan euron ulosostohinnan. Tiettävästi Levantelle menee summasta kahdeksan miljoonaa, ja Navasille kaksi.

– Heillä (Real Madridilla) on hyvä joukkue. Toivottavasti voin auttaa heitä, ja sovin siihen mukaan. Minun on nautittava tästä kaikesta. Kuuden vuoden sopimus antaa mielenrauhaa. Se vähentää stressiä, Navas sanoi lehdistölle.

Viimeisen vuoden ajan 27-vuotias Navas on ollut ilmiliekeissä. Monen mielestä hän oli viime La Liga -kauden paras maalivahti. 37 liigaottelussa selän taakse meni vain 39 maalia, ja 17 kertaa Navas piti maalinsa puhtaana.

Navasin vuosi huipentui MM-kisoihin, joissa hän johdatti Costa Rican vastoin kaikkia odotuksia aina puolivälierävaiheeseen. Hollanti oli parempi vasta rangaistuspotkukilpailussa.

Realissa Navas kilpailee peliajasta Iker Casillasin ja Diego Lópezin kanssa. Kaksikosta toinen todennäköisesti lähtee kesän aikana.

– Aloittavaksi maalivahdiksi pääseminen on vaikeaa. Aion työskennelle nöyrästi. Aion tehdä asiat parhaalla mahdollisella tavalla. Katsotaan, miten käy, Navas mietti.

Toimittajan sana

Navasin hankkiminen tarkoittaa yhtä asiaa. Casillasin tai Lópezin on lähdettävä. Huhuissa on pyörinyt huomattavasti enemmän López, jota on oltu viemässä mm. Monacoon.

Mitä Navas tuo Realiin? Erinomaisen torjujan, sekä lähi- että kaukovetoihin. 184-senttisenä Navas ei ole erityisen hyvä keskityspalloissa, ja jalalla pelaamisessakin on kehitettävää. Mutta nimenomaan torjujana Navas on tällä hetkellä kenties jopa maailman paras.