Valencian Vicente Guaita siirtyy ilmaiseksi Getafeen. Sopimuksen mukaan Valencia saa tietyn prosenttiosuuden Guaitan mahdollisesta tulevasta siirrosta. Seura tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Tiedote Guaitan siirrosta tuli vain hetki sen jälkeen, kun seura oli ilmoittanut hankkineensa maalivahti Yoel Rodríguezin Celta Vigosta.

27-vuotias espanjalaismaalivahti on viime vuosina taistellut ykkösvahdin paikasta Diego Alvesia vastaan. Viime kaudella Guaita pelasi 13:ssa La Liga -ottelussa, seitsemässä Eurooppa liigan pelissä ja kolmessa Copa del Reyn ottelussa.

Toimittajan sana

Kukaan tuskin pitää Guaitan siirtoa yllätyksenä. Rodríguezin hankinnan jälkeen Guaitan tai Alvesin oli lähdettävä. Alves on noussut viime vuosina Valencian ykkösvahdiksi, joten Guaitan heivaaminen oli luonnollinen ratkaisu. Etenkin, kun espanjalaisvahdin sopimus olisi päättynyt vuoden kuluttua.

Getafessa Guaita korvannee lähtökohtaisesti Atlético Madridiin siirtyneen Miguel Ángel Moyàn ja aloittaa ykkösvahtina. Peliaika ei ole kuitenkaan täysin kiveen hakattu, sillä Jordi Codina ja Júlio César kärkkyvät omaa vuoroaan.