Athletic Bilbao on osoittanut harjoituskaudella olevansa hyvässä vireessä uuden kauden alla. Torstaina pelatussa harjoitusottelussa kaatui Benfica maalein 2-0. Aritz Aduriz vei vieraat johtoon viisi minuuttia ennen taukoa. Beñat Etxebarria viimeisteli loppulukemat 72. minuutilla.

Athletic on ehtinyt pelata jo viisi harjoitusottelua. Vyölle on tullut neljä voittoa ja yksi tasapeli. Maalierokin on erinomainen 13-3.

Deportivo La Coruña pelasi niin ikään portugalilaista joukkuetta vastaan. Academica Coimbraa ja Deportivoa vaivasi maaliujous, joten ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Córdoba puolestaan jäi tasapeliin Cádizin kanssa. Kahdesti Cádiz siirtyi johtoon, mutta molemmilla kerroilla Córdoban kapteeni Abel Gómez tasoitti rangaistuspotkusta.

Toimittajan sana

Athleticin peli näyttää jo yllättävän valmiilta. Ander Herreran lähdettyä Beñat Etxebarria on saanut enemmän vastuuta, ja maalintekoon joukkue on pystynyt laajalla rintamalla. 13 maalia ja seitsemän maalintekijää. Tällä hetkellä näyttää hyvältä.

Deportivolla ei sen sijaan mene kovinkaan hyvin. Joukkue on pelannut nyt kolme harjoitusottelua, joista tuloksena yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Vaikka vastustajat (Santa Fe, Deportivo Cali, Academica Coimbra) eivät ole olleet erityisen laadukkaita, Depor on onnistunut tekemään tasan yhden maalin.

Harjoitusottelut torstaina

Córdoba – Cádiz 2-2 (0-1)
0-1 Machado (45.)
1-1 Abel Gómez rp. (71.)
1-2 Villar (84.)
2-2 Abel Gómez rp. (87.)

Benfica – Athletic Bilbao 0-2 (0-1)
0-1 Aritz Aduriz (40.)
0-2 Beñat Etxebarria (72.)

Academica Coimbra – Deportivo La Coruña 0-0