Valencia tiedotti hankkineensa Yoel Rodríguezin Celta Vigosta. Valencia maksaa 25-vuotiaasta maalivahdista 1,8 miljoonaa euroa.

Siirto tehdään muodollisesti niin, että Rodríguez pelaa alkavan kauden Valenciassa lainalla, ja vuoden kuluttua siirrosta tehdään pysyvä. Rodríguez on sidottu Valenciaan vuoteen 2018.

Viime kaudella 25-vuotias espanjalaisvahti pelasi kolmea vaille kaikki Celtan ottelut liigassa. Selän taakse meni 52 maalia, ja seitsemän kertaa Rodríguez piti nollapelin.

Toimittajan sana

Rodríguezin hankkiminen oli hieman erikoinen veto. Valencialla on jo tällä hetkellä kaksi mitat täyttävää maalivahtia – Diego Alves ja Vicente Guaita. Kumpikaan ei ole erityisen vanha (Alves 29, Guaita 27), mutta Guaitan sopimus toki päättyy vuoden kuluttua. Rodríguezin hankinnan jälkeen on hyvin todennäköistä, että joko Alves tai Guaita kaupataan muualle.

Celtan osalta kauppa tarkoittanee sitä, että Sergio Álvarez on alkavalla kaudella ykkösvahti, ja kakkosena toimii seuran reserveistä hiljattain edustukseen nostettu 18-vuotias Rubén Blanco.