Barcelonan viime tilikauden tulot nousivat ennätykselliseen 530 miljoonaan euroon. Seura ei ole tiedotteensa mukaan koskaan aiemmin rikkonut 500 miljoonan euron rajapyykkiä. Liikevoittoakin kertyi mukavat 41 miljoonaa euroa.

Nykyinen hallitus on istunut tehtävässään neljä vuotta. Ajanjakson aikana Barcelona on tehnyt yhteensä voittoa 113 miljoonaa euroa eli keskimäärin 28 miljoonaa vuosittain.

– Olemme kasvaneet enemmän kuin mikään muu seura maailmassa. Meillä on myös eniten potentiaalia parantaa sopimuksiamme. Se helpottaa maailmanlaajuista asemaamme, seuran talousasioista vastaava varapuheenjohtaja Javier Faus sanoi lehdistötilaisuudessa.

Positiivisen tuloksen lisäksi Barcelona lyhensi nettovelkaansa viime tilikaudella 44 miljoonan euron edestä. Nykyinen hallitus on kaiken kaikkiaan vähentänyt nettovelan määrän 431 miljoonasta eurosta nykyiseen 287 miljoonaan.

Fausin mukaan Barcelona hakee seuraavaksi kasvua Venäjältä ja Brasiliasta, joissa pyritään hyödyntämään Lionel Messin ja Neymarin suosiota.

Toimittajan sana

Toivon mukaan talouden tunnusluvut on laskettu rehellisesti, eikä taas tarvitse lähteä raastupaan. Joka tapauksessa, jalkapallomaailmassa lasikatto ei ole vielä tullut vastaan. Suurseurojen liikevaihdot kasvavat vuosi vuodelta, mutta positiivista on, että samalla Barcelona on lyhentänyt velkaansa. Toiminta vaikuttaisi olevan taloudellisesta näkökulmasta terveemmällä pohjalla kuin vuosi sitten.