Levante sekoitti mestaruustaistelua oikein kunnolla sunnuntaina. Valencialaisjoukkue kaatoi kotonaan Atlético Madridin maalein 2-0, joten etenkin Real Madridilla on jälleen kohtuullisen realistinen sauma La Ligan pokaaliin. Atléticon ja Levanten välinen ottelu noudatti lähes koko 90-minuuttisen ajan samaa käsikirjoitusta: Atleti painoi päälle, mutta Levante teki maalit. Kotijoukkueen pelaajista erityisen hyvin onnistui maalivahti Keylor Navas, joka venyi useaan huipputorjuntaan.

Ottelu alkoi Atléticon kannalta mahdollisimman huonosti. Levante sai seitsemännellä minuutilla kulmapotkun, ja Atleti-puolustaja Filipe Luís sähläsi rinnallaan pallon omaan maaliin.

Edessä Navas tai puolustus

Kuutisen minuuttia myöhemmin Luís yritti hyvittää tekonsa. Diagonaalipallo tavoitti Raúl Garcían, joka tälläsi hyvän laukauksen kohti maalia. Levanten maalivahti Navas venytti kuitenkin vielä parempaan torjuntaan. Jatkotilanteesta David Villa laukoi yli maalin.

35 minuutin pelin kohdalla Juanfranin tilalle avaukseen nostettu Toby Alderweireld oli yllättää Navasin etukulmasta, mutta Costa Rican maajoukkuevahti ehti laukauksen tielle.

Navasin lisäksi muutkin Levante-pelaajat osallistuivat torjuntatalkoisiin. Ensin Juanfran blokkasi Adriánin yrityksen, ja hetkeä myöhemmin Arda Turanin kaksi maalipaikkaa kilpistyi kotijoukkueen puolustukseen. Myös Luís pääsi kokeilemaan, mutta Loukas Vyntra ehti eteen.

65. minuutilla Atléticon vapaapotku pelattiin takatolpalle. Diego Costa kurotti palloon, muttei saanut ohjattua pelivälinettä maalia kohti. Reilu minuutti myöhemmin Alderweireldin luja laukaus muutti Levante-puolustajasta suuntaa ja oli painua yläkulmaan. Jälleen Navas veti pidemmän korren.

Atlético painaa päälle – Levante iskee

Kesken Atléticon vimmatun painostuksen Levante iski. Víctor Casadesúsin keskitys tavoitti David Barralin, joka ehti laukoa pallon ohi Thibaut Courtois’n ennen kuin Diego Godín ehti taklaamaan.

Taivaankappaleet eivät todellakaan olleet Atléticon puolella sunnuntaina. 77. minuutilla Adrián pääsi vasemmalta puolelta hyvään vetopaikkaan. Tällä kertaa kukaan Levanten pelaajista ei ehtinyt tielle, mutta tolppa pelasti kotijoukkueen takaiskulta.

Enempää osumia ei nähty, joten Atléticolle merkittiin ensimmäinen tappio sitten helmikuun. Atléticolla on nyt 36 ottelusta 88 pistettä. Barcelonalla on sama määrä otteluita, mutta kolme pistettä vähemmän. Myöhemmin illalla pelaava Real Madrid on jäänyt Atléticosta kuuden pisteen päähän, mutta juuri nyt Realilla on kaksi peliä vähemmän. Toisin sanoen Real nousee rästiottelut voittaessaan tasapisteisiin Atletin kanssa. Mikäli 38 kierroksen jälkeen ollaan tasoissa, Atlético voittaa keskinäisten otteluiden vertailun Realia vastaan. Barcelonan ja Atletin välillä keskinäisten otteluiden paremmuus tiedetään vasta viimeisen kierroksen kohtaamisen jälkeen.

Korjaus 5.5. klo 11.43. Atletin ja Barcan keskinäinen paremmuus määräytyy vasta viimeisen kierroksen kohtaamisen jälkeen.