Alméria ja Real Sociedad jatkoivat El Clásicon jälkihuumassa maanantai-illan ainoassa La Liga -ottelussa. Myös tässä ottelussa iskettiin seitsemän maalia, joista kolme syntyi rangaistuspotkuista. Almería yllätti voittamalla pelin maalein 4-3. Voitto katkaisi kotijoukkueen viiden ottelun voitottoman putken.

21. minuutilla Carlos Vela viimeisteli rankkarista. Almería tasoitti kahdeksan minuuttia myöhemmin Óscar Díazin osumalla. Imanol Agirretxen komea nosto yli maalivahti Estebanin vei vieraat vajaan tunnin kohdalla uudestaan johtoon. Kotijoukkue tasoitti jälleen kahdeksan minuuttia myöhemmin. Carlos Martínez rikkoi rangaistusalueen rajan tuntumassa, ja Verza iski pilkulta pallon maaliin.

Viitisen minuuttia myöhemmin oli Mikel Gonzálezin vuoro rikkoa. Pallo jälleen pilkulle, ja Verzalle illan toinen osuma. Kun Sociedadin Markel Bergara tasoitti 3-3:een viisi minuuttia ennen täyttä aikaa, vaikutti siltä, että Sociedad pelastaisi itselleen pisteen. Almería tuli kuitenkin vielä kerran.

Joukkueen sankariksi nousi vasta 18-vuotias Hicham Khaloua, joka niittasi voittomaalin lisäajalla. Ottelu oli nuoren hyökkääjän ensimmäinen La Ligassa ja maali ensimmäinen Almería-paidassa. Kovin paljon parempaa tarinaa ei olisi voinut kirjoittaa, sillä Hicham vaihdettiin kentälle vain neljä minuuttia ennen ratkaisumaalia.

Kolmen pisteen ilta oli Almeríalle äärimmäisen tärkeä. Joukkue nousi pois putoajan paikalta sijalle 16. Putoamisviiva on yhä vain pisteen päässä, mutta ainakin säilyminen on omissa käsissä. Sociedad sen sijaan menetti liigakierroksella asemiaan taistelussa Eurooppa-liiga-paikoista. Sevilla kiilasi viidenneksi, mutta Sociedad on yhä kuudennen sijan myötä kiinni toisessa Eurooppa-liigan paikassa.

La Liga maanantaina

Almería – Real Sociedad 4-3 (1-1)
0-1 Carlos Vela rp. (21.)
1-1 Óscar Díaz (29.)
1-2 Imanol Agirretxe (58.)
2-2 Verza rp. (66.)
3-2 Verza rp. (71.)
3-3 Markel Bergara (85.)
4-3 Hicham (90+1.)