Aritz Aduriz johdatti Athletic Bilbaon reiluun 4-0-voittoon Granadasta perjantain ainoassa La Liga -ottelussa. Aduriz iski kolme Athleticin neljästä maalista.

Ensimmäinen syntyi jo ottelun kuudennella peliminuutilla. Andoni Iraola keskitti oikealta, ja Aduriz puski pallon ohi Granada-maalia vartioineen Roberto Fernándezin. Toinen osuma oli häkellyttävän komea. 20 metrin päässä maalista ollut Aduriz tälläsi pallon täydestä juoksusta yläristikon kautta maaliin.

Hattutemppu täydentyi vartti ennen täyttä aikaa rangaistuspotkusta. Tilannetta edelsi rike, jonka myötä Granadan Diego Mainz passitettiin suihkun puolelle. 33-vuotias Aduriz pelaa hyvää kautta. 22 liigaottelussa hän on tehnyt yhdeksän maalia ja antanut kahdeksan maalisyöttöä.

Viitisen minuuttia myöhemmin Fernández nyrkkeili pallon suoraan Carlos Gurpeguille, joka kaunisteli loppulukemat 4-0:aan.

Voitto pitää Athleticin tiukasti kiinni Mestarien liigaan oikeuttavassa neljännessä sijassa. Ottelun vähemmän pelannut Villarreal on seitsemän pisteen päässä. Granada puolestaan jatkaa urakkaansa alemmassa keskikastissa.