Real Madrid varmisti paikkansa Copa del Reyn loppuottelussa kaatamalla välierien toisessa osaottelussa turnauksen hallitsevan mestarin Atlético Madridin maalein 2-0. Yhteismaalit merkittiin Realin hyväksi tylysti 5-0.

Atléticon viimeinenkin oljenkorsi katkesi jo viiden minuutin pelin jälkeen. Oikeana puolustajana pelannut 19-vuotias Javier Manquillo rikkoi rangaistusalueella Cristiano Ronaldoa, joka täräytti tilannetta seuranneesta rankkarista ottelun avausmaalin. Vierasosuman myötä Atléticolta olisi vaadittu peräti viisi maalia finaalipaikkaan.

Ronaldo oli lisätä johtoa viisi minuuttia myöhemmin, mutta pusku suuntautui hieman ohi maalin. Vartin kohdalla onnistui. Tällä kertaa Emiliano Insúa rikkoi rangaistualueella Gareth Balea, ja jälleen Ronaldo rankaisi pilkulta. Tilastopalvelu Infostradan mukaan Ronaldo on nyt onnistunut tekemään maalin jokaisella minuutilla 90-minuuttisen aikana. Yhteensä maaleja on kertynyt uran aikana 405.

Maalien välissä Atléticon Raúl García oli lähellä tasoitusta, mutta yritys kilpistyi maalipuihin.

Ottelun ikävin tilanne nähtiin pari minuuttia ennen taukoa. Ronaldo rikkoi pääpallotilanteessa Manquilloa, joka putosi karmealla tavalla suoraan päälleen alas. Nuorukainen jatkoi pelaamista, mutta hänet vaihdettiin puoliajalla Juanfraniin.

Toinen puoliaika meni lähinnä pallotellessa. 84. minuutilla José Sosa pääsi tälläämään voimalla, mutta Iker Casillas venytti erinomaiseen torjuntaan ja piti Atléticon nollilla. Ottelu oli kaiken kaikkiaan jo kolmas peräkkäinen, jossa Atlético ei ole onnistunut maalinteossa.

Real saa loppuottelussa vastaansa voittajan otteluparista Barcelona-Real Sociedad. Barcelona voitti välierien ensimmäisen osaottelun maalein 2-0.