Real Madridin Cristiano Ronaldolle on langetettu kolmen ottelun pelikielto. Ronaldo sai suoran punaisen kortin viikonlopun ottelussa Athletic Bilbaoa vastaan.

Ronaldo sai vain yhden ottelun pelikiellon kentällä tapahtuneesta selkkauksesta. Kahden ottelun lisäpanna tuli epäkunnioittavasta eleestä neljättä tuomaria kohtaan.

Rangaistuksen myötä Ronaldolta jää väliin liigaottelut Villarrealia, Getafea ja Elcheä vastaan. Pelikielto ei vaikuta Copa del Reyn otteluihin. On toki mahdollista, että pelikielto vielä muuttuu. Real Madridin valitus käsitellään perjantaina.

Espanjalaismedia ehti jo nostaa Ronaldon pelikieltospekulaation luokkaan skandaalit. Paikallisten lehtien mukaan ottelun erotuomari Miguel Ayza Gámez muutti näkemystään ulosajoon johtaneesta tilanteesta.

Alun perin Gámezin kerrottiin sanoneen kollegoilleen, että hän ajoi Ronaldon suihkuun Carlos Gurpeguin kanssa riitelemisestä. Marcan mukaan Gámez kertoi Espanjan jalkapalloliitolle, että punainen tuli taistelusta Ander Iturraspen kanssa hetkeä myöhemmin.