Real Sociedadista tuli viimeinen Copa del Reyn välieriin edennyt joukkue. Tapa vain oli hieman erikoinen, sillä toista osaottelua Racing Santanderia pelattiin vain 40 sekuntia. Tuomari Gil Manzano kävi kysymässä Racingin kapteenilta Mario Fernándezilta, mikä on homman nimi. Fernández vastasi, ettei joukkue aio pelata.

Syynä oli Racingin pelaajien lupaama boikotti, mikäli seuran puheenjohtaja Ángel Lavín ei eroa virastaan. Pahoissa talousvaikeuksissa rypevä Racing ei ole maksanut pelaajilleen palkkaa moneen kuukauteen.

– Olemme luovuttaneet lajissa, jota rakastamme eniten. Halusimme pelata, mutta emme halunneet, että oikeuksiamme poljetaan. Pelaaminen puolivälierissä oli meille kaikille unelma. Kaikki oli mennyt hyvin. On sääli, että tämä päättyi näin, mutta olimme varmoja asiasta, Racingin Mariano Sanz sanoi.

El Sardineron kotiyleisö antoi tukensa pelaajien päätökselle ja vihelsi seuran johtoportaalle. Myös pelaajaliitto tuki Racingin päätöstä.

– Haluaisin kiittää kaikkia tuesta, jota olemme saaneet tällä viikolla. Se ei ollut helppo päätös, mutta tuen myötä olemme saaneet paljon voimaa. Meistä tuntui, että meidän oli pakko tehdä tämä erityisesti niiden lasten vuoksi, jotka ovat alkaneet ymmärtää, mitä Racingin värit tarkoittavat. Toivon, että heidän vanhempansa voivat selittää tämän heille, Racingin päävalmentaja Paco Fernández mietti.

Sääntöjen mukaan Real Sociedadille tuomittiin ottelusta 3-0-voitto, joten baskijoukkue jatkaa taivaltaan yhteismaalein 6-1. Välierissä vastaan asettuu Barcelona.

Copa del Rey torstaina

Racing Santander – Real Sociedad 0-3