Katseet Espanjassa alkavat olla käännettynä lauantain kärkikamppailuun Atlético Madrid – Barcelona, mutta ”Atletin” maalivahti Thibault Courtois ei ainakaan omien sanojensa mukaan ole koko viikkoa pyöritellyt edessä olevaa ottelua mielessään.

Edellisottelussa Valenciaa vastaan jälleen loistanut belgialainen ei vähättele lauantain kamppailun merkitystä lainkaan, mutta vastustajan otteita hän ei kuitenkaan itse seurannut Barҫan kohdatessa viikolla Getafen.

– Valmentaja näyttää meille videon ja keskitymme avainasioihin sen pohjalta. Kun olen kotona, haluan rentoutua ja pelasin PlayStationia [Barcelonan ottelun aikana], Courtois kertoi Radio Marcalle.

– Edessä on toki mahtava ottelu ja Calderón tulee olemaan takanamme. Ratkaisevaa on se, ettemme jätä mitään aukkoja ja puolustamme hyvin.

Courtois esitti miltei akrobaattimaisia otteita Valenciaa vastaan ja antoi tälle oman selityksensä.

– Olen pitkä, mutta liikkuvuuteni on myös hyvä. Pelasin lapsena beach volleyta ja se auttaa asiassa.

Lainalla Chelseasta toista kautta pelaava Belgian maajoukkuemaalivahti on noussut Euroopan puhutuimpien maalivahtien joukkoon. Atlético haluaisi ehdottomasti pitää hänet ja pyrkii lunastamaan miehen Chelsealta pysyvästi kuitenkin siten, että Chelsealla olisi takaisinosto-optio. Courtois itse ei halua lähteä puimaan asiaa enempää tässä vaiheessa.

– Olen todella tyytyväinen täällä. Kerron päätöksestäni sitten kun olen sen tehnyt, Courtois totesi lyhyesti.