Real Madrid otti vahvan kiinnityksen jatkopaikkaan Copa del Reyn neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa. Osasuna kaatui Santiago Bernabéulla maalein 2-0.

Voitto oli herkullinen Realille, sillä joulukuun kohtaamisessa joukkueet päätyivät tasapeliin.

Realin päävalmentaja Carlo Ancelotti nosti avaukseen tuoreen isän Iker Casillasin ja erinomaisia otteita tällä kaudella esittäneen Jesén. Molemmat esiintyivät edukseen. Casillas piti nollan, ja Jesé iski maalin.

Ottelu oli käytännössä alusta loppuun kotijoukkueen hallussa. Real aloitti hurjalla prässillä, eikä Osasuna päässyt missään vaiheessa kunnolla peliin mukaan. Osasuna sai luotua muutaman tilanteen, joita se ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään.

Ensimmäinen maali oli syntyä vartin pelin kohdalla. Cristiano Ronaldo pelasi pystyyn Jesélle. Osasuna-maalivahti Asier Riesgo kaatoi nuorukaisen osuen samalla palloon. Erotuomari Pedro Pérez näytti ensin palloa pilkulle, mutta muutti tuomion Osasunan vapaapotkuksi konsultoituaan avustavaa tuomaria. Samalla Jesélle nostettiin varoitus sukeltamisesta.

Kolme minuuttia myöhemmin Jesé hankki haastollaan vapaapotkun. Luka Modric toimitti pallon laidalta maalille, ja Karim Benzema puski lukemat 1-0:aan.

Puolen tunnin kohdalla Jesé ohitti Riesgon ja yritti vielä syöttää Ronaldolle tyhjää maalia. Osasuna-puolustus pääsi viime hetkellä väliin.

Real loi useita maalipaikkoja, mutta Benzema, Ronaldo ja Gareth Bale kunnostautuivat vuorotellen tuhlaajapoikina.

Tunnin kohdalla Jesé näytti vanhemmilleen maalinteon mallia. Benzema ja Ronaldo alustivat osuman.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Jesén hyvä ottelu päättyi ennenaikaisesti. 20-vuotias satutti vetotilanteessa jalkansa, ja hänet jouduttiin vaihtamaan Iscoon.

Real oli vielä lisätä johtoaan. Benzema pelasi tyhjän maalin Balelle, mutta sijoitus kilpistyi tiellä olleeseen Ronaldoon.

Illan toisessa myöhäisottelussa Rayo Vallecano ja Levante pelasivat maalittoman tasapelin.