Kansainvälinen jalkapallon historia- ja tilastojärjestö IFFHS julkisti torstaina listansa vuoden 2013 parhaista seurajoukkueista maailmassa. Viiden parhaan joukkoon ylsi peräti kolme La Ligan joukkuetta.

Kärkisija menee kuitenkin Saksaan, sillä ykköspaikan vei – varmasti odotetustikin – Bayern München selvällä erolla seuraaviin. Kakkosena listalla on Real Madrid ja Atlético Madrid ja Barcelona nappasivat sijat neljä ja viisi Chelsean takana.

Neljänneksi paras La Ligan joukkue oli sijalle 16. rankattu Sevilla.

Kymmenen joukkoon ylsi vain yksi Euroopan ulkopuolinen joukkue, kun brasilialainen Atlético Mineiro jakoi kahdeksatta sijaa Tottenhamin kanssa.

Rankkaus perustuu kalenterivuoden aikana pelattuihin kansainvälisiin seurajoukkuekilpailuihin, kansallisen sarjan otteluihin sekä tärkeimpiin kansallisiin cup-kilpailuihin.