Atlético Madrid jatkoi uuden vuoden puolella siitä mihin joulun alla jäi eli venytti voittoputkeaan entisestään. Niukka 1-0-vierasvoitto Málagasta löi entisestään lisää paineita niin Barcelonan kuin Real Madridinkin suuntaan.

Helpolla voitto La Rosaledalta ei kuitenkaan irronnut. Málagan päävalmentaja Bernd Schuster näki, että hänen joukkueensa olisi ansainnut vähintään pisteen, eikä ”Atleti”-luotsi Diego Simeonekaan ollut täysin eri mieltä.

– Málaga pyrki pelaamaan omaa peliään, he vetäytyivät alas ja pyrkivät iskemään vastahyökkäyksillä. He puolustivat hyvin ja emme onnistuneet luomaan kovin paljon paikkoja, Simeone sanoi Atléticon verkkosivuilla.

– Tämä oli joukkueen voitto. Kyse oli kovasta työnteosta ja ilman koko joukkueen panosta emme olisi pystyneet voittoon.

Simeone ei tavoilleen uskollisena haljunnut mennä seuraavaa ottelua pidemmälle, mutta ei malttanut olla lyömättä hiukan löylyä suurten kilpailijoitten suuntaan.

– Katsokaa miten paljon joudumme uhrautumaan voiton eteen. Siinä on iso ero Real Madridiin ja Barcelonaan ja meille kyse on siitä, että me yritämme vain taistella. Enempään emme pysty, sillä heillä on vaihtoehtoja enemmän.