Englannin Valioliigan Tottenhamin managerin tehtävät loppuvuodesta jättänyt André Villas-Boas tuntee Gareth Balen osaamisen ja kyvyt erinomaisesti. Villas-Boasin mukaan Balella on Real Madridissa yksi ongelma: Cristiano Ronaldo.

Vaikka Bale ja Ronaldo periaatteessa sopivat erinomaisesti kentälle yhtä aikaa ja ovat myös yhdessä runsaasti pelanneet, ei tämä Villas-Boasin mukaan ole aivan ongelmatonta.

– Bale pelaa paremmin ilman Ronaldoa, hänellä on selvästi suurempi rooli Madridin pelissä kun Cristiano on sivussa, Villas-Boas sanoi portugalilaislehti O Jogon haastattelussa.

– Kun joukkueessa on kaksi tällaista selkeää pelillistä kohdetta, vaihtoehdot jakaantuvat. Tottenhamissa Bale tottui pelaamaan jalkapalloa siten, että hänellä oli mahdollisuus olla kentän ykkönen – pelaaja, jota oma joukkue haki. Se on luonnollista, joukkue kuin joukkue tunnistaa loistovireessä olevan pelaajan. Heille pelataan palloa enemmän ja heillä on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa peliin. Se kasvattaa myös vastuuta.

Villas-Boas näkeekin nimenomaan tämän ”jakaantuneen vastuun” isona kysymysmerkkinä paitsi Real Madridin myös Balen itsensä kannalta.

– Hän on jo nyt yksi suurimmista pelaajista. Kysymys on siitä, pystyykö hän pelaamaan kuten Tottenhamissa, kun hänellä on vierellään vuoden 2013 paras pelaaja maailmassa.