Tammikuun siirtoikkuna alkaa olla lähellä. Talvella ei yleensä riehuta samalla tavalla kuin kesällä, sillä uuden pelaajan ajaminen sisään joukkueen pelisysteemiin kesken kauden on hankalaa. Joitain suuria siirtoja todennäköisesti silti nähdään. Spekuloidaan viidellä mahdollisella.

5. Daniel Agger -> Barcelona

Barcelona on kipeästi uuden topparin tarpeessa. Tilanne on ollut sama jo parin vuoden ajan. Päävalmentaja Gerardo Martino sanoi kauden alussa, että hän luottaa nykyiseen materiaaliinsa. Martinon mieli on saattanut muuttua, sillä Gerard Piquéllä on ollut vaivoja, ja Carles Puyol on jo vihjannut lopettamisaikeistaan.

Todennäköisin vaihtoehto on, että Barcelona venyttää topparihankinnan ensi kesään. On toki mahdollista, että kaupoilla käydään jo tammikuussa. Barcelona oli kesällä kiinnostunut Liverpoolin Daniel Aggerista, joka ei ole Pool-luotsi Brendan Rodgersin suunnitelmissa avauskokoonpanon mies. 29-vuotiaan Aggerin hinta saattaisi nousta noin 20 miljoonaan euroon, mikäli Liverpool suostuu miestä myymään.

4. Marc-André ter Stegen, Borussia Mönchengladbach -> Barcelona

Víctor Valdés lähtee joka tapauksessa kuluvan kauden jälkeen. Myöskään kakkosvahti José Manuel Pinton jatkosta ei ole tietoa. Barcelona tarvitsee yhden tai jopa kaksi uutta maalivahtia. On mahdollista, että ainakin yksi hankitaan jo tammikuussa. Kenties vahvimmin paikassa on kiinni Borussia Mönchengladbachin Marc-André ter Stegen.

Saksalaisvahti on päästänyt tällä kaudella pelaamissaan 17 ottelussa yhtä monta maalia. Hintaa nostaa ter Stegenin ikä. Vasta 21-vuotiaalla on vähintään 15 hyvää pelivuotta edessään, joten hinta saattaa nousta 20 miljoonaan euroon.

3. Ángel di María, Real Madrid -> AS Monaco

Ángel di Marían siirrosta on puhuttu kesästä lähtien. Koska 100 miljoonan euron Gareth Balea ei ole varaa pitää penkillä, di María on menettänyt pelipaikkansa. Ihan huonosta pelimiehestä ei ole kyse. Argentiinalainen on ollut erinomainen etenkin Mestarien liigassa. Kuudessa pelissä hän on tehnyt kolme maalia ja antanut viisi maalisyöttöä.

Vahvimmin di Marían perässä vaikuttaisi olevan ranskalainen AS Monaco. Raha ei ole Monacolle este, joten 30-40 miljoonan siirtosumma on realismia.

2. Diego Costa, Atlético Madrid -> Valioliiga

Syksyn kuumin nimi La Ligassa on Atlético Madridin Diego Costa. Joulutauolle mentäessä Costa johtaa liigan maalipörssiä. 17 kierroksen jälkeen Costa on iskenyt peräti 19 maalia.

Ei mikään ihme, että kiinnostusta on alkanut löytyä. Valioliigan Chelsea ja Arsenal ovat huhupuheiden mukaan keskushyökkääjän kintereillä. Chelsealla on jo kolme sentteriä (Fernando Torres, Samuel Eto’o, Demba Ba), mutta kukaan heistä ei ole onnistunut. Arsenalin Olivier Giroud on ollut pirteä, mutta häntäkin on joskus lepuutettava.

Costan hankkiakseen ostajien täytynee maksaa ulosostopykälän mukainen hinta. Se tietää 38 miljoonan euron laskua.

1. Luis Suárez, Liverpool -> Real Madrid

Madridilaislehdistö on uneksinut tästä pelaajasta jo pidempään. Karim Benzemaa ei pidetä tarpeeksi kovan luokan keskushyökkääjänä, joten katseet ovat kohdistuneet Liverpoolin Luis Suáreziin. Uruguaylaisesta ollaan montaa mieltä, mutta pelitaitoja ei voi kiistää kukaan. Tällä kaudella Suárez on iskenyt käsittämättömät tehot 19+9 vain 12:ssa Valioliiga-ottelussa.

Halvalla Real ei Suárezia saisi. 26-vuotias hyökkääjä allekirjoitti Liverpoolin kanssa jatkosopimuksen, joka nostaa hintaa reilusti. Realin pitäisi iskeä kenties jopa 70 miljoonaa euroa pöytään. Vast ikään 100 miljoonaa Gareth Baleen käyttäneellä Realilla ei välttämättä rahat riitä.