La Ligan jäädessä lyhyellä joulutauolle sarjataulukon neljättä sijaa pitää hallussaan Athletic Bilbao ja joukkueen päävalmentaja Ernesto Valverde vakuuttaa, että joukkueen suistaminen nykysijoitukseltaan ei tapahdu ainakaan ilmaiseksi.

Samalla Valverde myöntää että neljännen sijan säilyttäminen kauden loppuun saakka vaatii joukkueelta venymistä keväällä. Eroa viidenteen sijaan – ja veriviholliseen Real Sociedadiin – on neljä pistettä.

Athleticin syksy on jopa joukkueen omien odotusten mukaan sujunut yläkanttiin, mutta Valverde ei laske rimaa tämän takia.

– Olen aina optimistinen tällaisten haasteiden suhteen ja uskoin, että olemme taulukon ylemmällä puoliskolla. Ehkä ei kuitenkaan näin pian näin korkealla, Valverde sanoi Rayo Vallecanon kaaduttua syksyn päätöskierroksella.

– Joukkue on luottavainen ja tehnyt sen minkä minun nähdäkseni pystyy.

Matka kevääseen on kuitenkin pitkä ja vaatii Athleticilta melkoisen parannuksen viime kauteen, jos nykysijoitus halutaan säilyttää.

– Puolustamme sijoitustamme joka oikeuttaa Mestarien liigaan, mutta viime vuonna siihen tarvittiin 66 pistettä ja meidän pitäisi siihen yltääksemme parantaa viime kauden saldoamme yli 50 prosenttia, valmentaja muistutti.

– Se on mahdollista, mutta tällä hetkellä se on vielä kaukainen tavoite. Siihen yltääksemme joukkueen on pystyttävä pelaamaan tasaisesti koko kauden. Jouluun saakka olemme siihen kuitenkin pystyneet.