Málagan nolla vierasvoittosarakkeessa kuluvalla kaudella poksahti rikki joulun alla, kun joukkue haki 1-0-voiton Elchesta, joka päätti ottelun vajaamiehisenä. Päävalmentaja Bernd Schuster ei peitellyt iloaan vierasvoittosarakkeen saatua ensimmäisen merkintänsä ja tärkeiden kolmen pisteen pudottua pussiin syksyn päätöskierroksella.

– Ensimmäisen maalin tekeminen oli meille tärkeää tässä ottelussa. Molemmat joukkueet tähtäsivät kolmeen arvokkaaseen pisteeseen, joten nopea johtomaali oli ratkaiseva. Ottelu oli aika tasapainoinen, joskin Elchelta poistettiin pelaaja kentältä ja meillä oli pari kolme paikkaa lisätä johtoamme, minkä myötä olisimme voineet pelata vähän rennommin, Schuster mietti Málagan verkkosivuilla.

– Olemme kuitenkin kaikki haltioissamme kauden ensimmäisestä vierasvoitosta.

Schusterin mukaan joukkueen voitto ei ollut vakavasti uhattuna, mutta varma voitosta saattoi olla vasta päätösvihellyksen myötä.

– Kun joukkue pelaa kymmenellä miehellä, sitä ei huomaa niinkään erikoistilanteissa, enemmänkin itse pelissä. Kuitenkin kun espanjalainen joukkue on maalin tappiolla, se ei koskaan luovu tasoituksen hakemisesta, Schuster muistutti.