Barcelona hoiti jatkopaikan Copa del Reyssa ammattimaisesti kaadettuaan Cartagenan tiistaina kotonaan maalein 3-0. Jatkopaikka oli puoliksi jo taskussa vierasottelusta haetun 4-1-voiton myötä, mutta Barҫa ei jättänyt mitään sattuman varaan.

Päävalmentaja Tata Martino olikin ennen kaikkea tyytyväinen siihen, että joukkue oli kentällä sataprosenttisella asenteella.

– Emme pelanneet täydellisesti, mutta asenteemme oli oikea. Positiivisin asia oli, että lähdimme pelaamaan tosissamme. Kunnioitimme vastustajaamme sekä kannattajia, jotka olivat ottelua seuraamassa, Martino sanoi Barҫan verkkosivuilla.

Martinon ennakoitiin nostavan otteluun pelaajia B-joukkueesta saamaan kokemusta ykkösjoukkueen otteluista, mutta näin ei käynyt. Päävalmentaja perusteli päätöstään ottelun jälkeen.

– Minulla on pelaajia kuten (Alex) Song, Sergi Roberto, (Cristian) Tello tai Adriano, joiden piti saada pelata 90 minuuttia. Sama koski Neymaria, sillä hän lähtee torstaina Brasiliaan ja edessä on kymmenen päivän loma.

Neymar on La Liga -syksyn viimeisestä ottelusta sivussa pelikiellon takia ja sai ”palkinnoksi” kolmen päivän ylimääräisen loman.

– Hänellä ei käytännössä ole ollut lainkaan lepoa kuukausiin. Hän on sopeutunut seuraan hyvin ja tietää roolinsa kentällä. Kaikki rakastavat häntä, Martino suitsutti nuorta tähtipelaajaansa.