Barcelona joutui tekemään hartiavoimin töitä lauantai-iltana kaataakseen Villarrealin. ”Keltainen sukellusvene” puristi Barҫan ahtaalle, mutta katalonialaiset väänsivät ottelun edukseen maalein 2-1.

Barcelonan päävalmentaja Tata Martino saapui ottelun jälkeiseen lehdistötilaisuuteen tyytyväisenä.

– Tämä ottelu sai minut iloisimmaksi siitä lukien kun Barҫaan tulin, Martino sanoi seuran verkkosivujen mukaan.

– Voitto oli tärkeä sen kannalta miten pelasimme ja sen kannalta miten laadukas joukkue meillä oli vastassa. Kaikki on kiinni halustamme tehdä töitä ja nyt joukkue näytti tässä suhteessa erinomaiselta.

Neymar vei Barҫan johtoon pilkulta, mutta Villarrealin Mateo Musacchio tasoitti komealla puskulla ensimmäisen puoliajan lopulla.

– Siitä maalista on annettava kaikki kunnia Villarrealille, se ei ollut puolustuksen virhe.

Neymarin illan toinen maali ratkaisi kuitenkin pisteet kotijoukkueelle. Lisää hyviä uutisia tuli Pamplonasta, jossa Osasuna riisti pisteen Real Madridilta ja näin ”Azulgrana” kasvatti eron veriviholliseensa jo viiteen pisteeseen.

– Meillä menee erittäin hyvin, on sääli että joulutauko on niin lähellä. Nämä kolme pistettä antavat pelaajille lisäuskoa, mutta minulle eniten uskoa antaa se uhrautuminen, jota nämä pelaajat osoittavat joka päivä, Martino ylisti.