Mestarien liigan lohkovaihe on paketissa. Käydään tuttuun tapaan kierros läpi.

Ennätysmies Cristiano Ronaldo

Real Madridin Cristiano Ronaldo teki sen, mitä häneltä odotettiin. Portugalilainen löi lohkovaiheen maaliennätyksen historiaan iskemällä FC Kööpenhaminaa vastaan Realin 2-0-osuman. Maali oli Ronaldon lohkovaiheen yhdeksäs. Kahdeksaan maaliin ovat yltäneet Filippo Inzaghi (2002/03), Hernán Crespo (2002/03), Ruud van Nistelrooy (2004/05) ja Zlatan Ibrahimovic (2013/14). Ronaldon ennätyksen arvoa nostaa se, että portugalilainen joutui jättämään yhden lohkovaiheen pelin väliin loukkaantumisen vuoksi.

Koko turnauksen maaliennätykseen Ronaldolla on vielä matkaa. José Altafini (1962/63) ja Lionel Messi (2011/12) pitävät ennätystä hallussaan 14 osumalla.

Napoli rannalle huippupisteillä

Arsenalin, Borussia Dortmundin ja Napolin tähdittämän kuolemanlohkon jatkopaikat ratkaistiin dramaattisella tavalla. Napoli voitti Arsenalin 2-0 ja oli menossa jo jatkoon. Lohkon toisessa ottelussa Kevin Grosskreutzin maali 87. minuutilla nosti Dortmundin voittoon Marseillesta ja samalla Napolin ohi pudotuspeleihin.

Dortmund, Arsenal ja Napoli päätyivät kaikki 12 pisteeseen. Koskaan aiemmin ei ole noin korkealla pistemäärällä jääty lohkokolmoseksi. 12 pistettä on samalla teoreettinen maksimipistemäärä, jolla voi ylipäätään jäädä kolmanneksi. Samaan aikaan lohkossa G Pietarin Zenit eteni jatkoon kuuden pisteen turvin.

Istanbulin raekuuro – Juventus ulos

Kuudennen kierroksen erikoisin ottelu pelattiin Istanbulissa, kun Galatasaray isännöi Juventusta. Sankka raekuuron ja lumisateen sekoitus pakotti Uefan keskeyttämään ottelun vajaan puolen tunnin kohdalla. Peliä jatkettiin keskiviikkona iltapäivällä. Kentän huonoa kuntoa osasi odottaa, mutta että perunapelto. Ali Sami Yenin nurmi näytti lähinnä siltä, kuin traktorit olisivat ajaneet kentällä kilpaa läpi yön. Sen mukaista oli myös pelaaminen keskiviikkona. Pallo pomppi täysin epäloogisesti, ja pelaajat yrittivät vain pysyä pystyssä.

Niinhän siinä kävi, että Wesley Sneijder tuikkasi Galatasarayn pudotuspeleihin ja Juventuksen ulos.

Mark Schwarzer – debyytti 41-vuotiaana

Chelsean keskiviikon ottelussa kokemus ja kokemattomuus löytyivät samasta paketista. 41-vuotias maalivahti Mark Schwarzer pelasi uransa ensimmäisen ottelun Mestarien liigassa. Viime kesänä Chelseaan siirtynyt Schwarzer sai samantien vyölleen myös nollapelin, kun Chelsea kaatoi Steaua Bukarestin maalein 1-0.

– Olen kiitollinen managerille (José Mourinho), joka antoi minulle mahdollisuuden täyttää lapsuuden toiveeni Mestarien liigassa pelaamisesta. Vaimoni aina sanoo, etten ole tunteellinen, mutta olin haltioissani pelaamisesta, Schwarzer sanoi ottelun jälkeen.

Neymarille uran ensimmäiset CL-maalit

Siinä missä Cristiano Ronaldo teki lohkovaiheen ennätyksen, myös Neymar laukoi historiaa. FC Barcelonan hyökkääjästä tuli ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut tekemään hattutempun sekä Mestarien liigassa että Etelä-Amerikan vastaavassa, Copa Libertadoresissa. Keskiviikkona Neymar teki uransa ensimmäiset Mestarien liiga -osumat Celticiin verkkoon. Hattutemppu syntyi 13 minuutissa, neljänneksi nopeimmin Mestarien liigan historiassa.

Et missaa mitään, kun tykkäät meistä Facebookissa!