Osa espanjalaisista on jo ehtinyt kyseenalaistaa Xavin roolin ensi kesän MM-lopputurnauksessa. FC Barcelonan ja Espanjan maajoukkueen pelintekijä on toiminut kapellimestarina edellisissä kolmessa voitokkaassa arvoturnauksessa. Brasilian turnauksen alkaessa Xavilla on kuitenkin jo 34 vuotta ikää mittarissa.

– Hän tulee olemaan fantastisessa pelikunnossa MM-kisoissa. Xavi on ammattilainen, Espanjan paras pelaaja. Hän edustaa käytöstapoja ja tietynlaisia arvoja. Espanjan maajoukkue ja hänen seurajoukkueensa ovat etuoikeutettuja, kun heillä on hänet, Espanjan maajoukuetta kipparoinut Real Madridin legendaarinen Fernando Hierro sanoi Marcalle.

Xavin pelitaso on hieman notkahtanut siinä missä koko Barcelonan joukkueen. Katalaaniryhmä hävisi perätysten Ajaxille ja Athletic Bilbaolle ennen voittoa Copa del Reyssä.

– Tästä ei pidä vetää hätiköityjä johtopäätöksiä. Ei ole syytä olla pessimistinen, Espanjan maajoukkueen päävalmentaja Vicente del Bosque sanoi.

– Pelaajana Xavi on erinomaisessa fyysisessä kunnossa. Emme ole huolissamme. Luotamme häneen vahvasti.

Espanja pelaa MM-lopputurnauksessa samassa alkulohkossa Hollannin, Chilen ja Australian kanssa.