Atlético Madridin tolppien välissä on koko alkukauden seissyt belgialainen Thibaut Courtois, jota pidetään yhtenä sarjan ehdottomista tähtimaalivahdeista. Viikonlopun Copa del Reyn ottelussa päävalmentaja Diego Simeone antoi kuitenkin torjuntavastuun kakkosmaalivahti Daniel Aranzubíalle.

Kesällä seuraan siirtynyt Aranzubía pelasi näin ensimmäisen virallisen ottelunsa Atléticon maalilla.

– Olen pelannut muutaman harjoitusottelun, mutta tämä on virallinen debyyttini, ja olen totta kai iloinen siitä. Tällaiset ottelut voivat olla vaikeita, mutta olemme kaikki tyytyväisiä tulokseen, Aranzubía sanaili seuran verkkosivuilla Segunda B:ssä pelaavasta Sant Andreusta otetun 4-0-voiton jälkeen.

– Sant Andreulla ei ollut paljon paikkoja, mutta koska tämä oli ensimmäinen virallinen otteluni joukkueessa ja edellisestä ottelusta on aikaa, tunteet ovat erilaiset. Olen erittäin tyytyväinen peliin ja erityisesti siihen, että joukkueena saavutimme hyvän tuloksen.

Aranzubían kohdalla termi ”debyytti” on hiukan harhaanjohtava, sillä hän debytoi La Ligassa jo keväällä 2001 Athletic Bilbaon riveissä. Ykkösjoukkueen otteluita Bilbaossa ja sittemmin Deportivo La Coruñassa on 34-vuotiaalla maalivahdilla jo takanaan lähes 350. Helmikuussa 2011 Aranzubíasta tuli myös ensimmäinen maalivahti, joka on tehnyt pelitilannemaalin La Ligassa hänen osuttuaan kulmapotkun jälkitilanteessa.

Kokenut maalivahti tietää hyvin asemansa joukkueessa ja vakuuttaa olevansa valmis jos ja kun kutsu tolppien väliin käy.

– En ole kysynyt, pelaanko kaikki cupin ottelut vai en. Loppujen lopuksi meidän kaikkien pitää vain harjoitella lujasti ja olla valmiina kun valmentaja meidät otteluun valitsee. Olen pelannut jalkapalloa monta vuotta ja kun pelaan, pelaan niin hyvin kuin osaan. Olin valmis pelaamaan nyt ja olen taas kun valmentaja katsoo ajan sopivaksi.