FC Barcelona on päättänyt valittaa Espanjan kilpailuviranomaisen langettamasta 3,6 miljoonan euron tv-oikeussakosta.

Barcelona ei ole suinkaan ainoa sakon saanut. Kilpailuviranomainen sakotti myös Real Madridia (3,9 miljoonaa), Sevillaa (900 000) ja Racing Santanderia (30 000) laittomista televisiointioikeuksien sopimuksista. Vielä ei ole selvää, aikovatko Real Madrid, Sevilla ja Racing Santander valittaa päätöksestä.

Laittomuuden peruste on liian pitkät sopimukset. Seurat tekivät neljän vuoden televisiointisopimuksen, kun viranomaisen mukaan sopimus saa kattaa korkeintaan kolme vuotta. Barcelona perusteli valitustaan sillä, että sopimus tehtiin aiemman hallituksen aikana.

– FC Barcelona valittaa Espanjan kilpailuviranomaisen päätöksestä langettaa 3 600 000 euron sakko, seuran tiedotteessa sanottiin.

– Päätöksen kohteena oleva sopimus allekirjoitettiin aiemman hallituksen aikana 9.7.2010, neljä päivää ennen puheenjohtajan vaalia.

Riitely espanjalaisseurojen tv-oikeuksista juontaa juurensa sopimukseen, jonka mukaan jokainen seura saa neuvotella itse oman sopimuksensa. Lähivuosina Espanjassa saatetaan siirtyä keskitetyn sopimuksen malliin, jossa samat tv-oikeudet koskisivat kaikkia seuroja, ja tv-oikeuksista saatavat tulot jaettaisiin tasaisemmin seurojen kesken.