Sunnuntaina pelataan perinteinen kahden Espanjan vähemmistön välinen ottelu, kun baskiryhmä Athletic Bilbao isännöi katalonialaista FC Barcelonaa.

Loukkaantumiset

Athletic Bilbao

Kike Sola
Enric Saborit (mahdollisesti pelikunnossa)
Carlos Gurpegi (mahdollisesti pelikunnossa)

FC Barcelona

Ibrahim Afellay
Isaac Cuenca
Jonathan dos Santos
Lionel Messi
Victor Valdés
Jordi Alba
Dani Alves (mahdollisesti pelikunnossa)
Cristian Tello (mahdollisesti pelikunnossa)
Xavi (mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Athletic Bilbao

Málaga – Athletic Bilbao 1-2 (La Liga)
Athletic Bilbao – Levante 2-1 (La Liga)
Atlético Madrid – Athletic Bilbao 2-0 (La Liga)

FC Barcelona

Ajax – FC Barcelona 2-1 (Mestarien liiga)
FC Barcelona – Granada 4-0 (La Liga)
Real Betis – FC Barcelona 1-4 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Athletic Bilbao – FC Barcelona 2-2 (La Liga, 27.4.2013)

Arvio

Athletic Bilbao on ollut viime vuodet suurten myllerrysten keskellä. Ensin tuli Marcelo (Loco) Bielsa, joka johti baskiryhmän Eurooppa-liigan ja Copa del Reyn finaaliin. Pikkuhiljaa tähtipelaajat Fernando Llorente ja Javi Martínez halusivat isompiin ympyröihin. Viime kausi oli totaalinen pannukakku. Nyt tilanne alkaa olla tasaantunut hulluista vuosista. Puikoissa on Ernesto Valverde, joka on johtanut Athleticin viidenneksi. Jos Barcelona kaatuisi, Athletic nousisi jo Villarrealin ohi neljänneksi.

Barcelonan kaataminen ei välttämättä onnistu ihan vaivattomasti. Katalaaniryhmä on hävinnyt tällä kaudella tasan yhden ottelun, aiemmin viikolla Ajaxille. Gerard Piqué kuvaili peliä katastrofiksi. Barcelona-leirissä tiedostettiin – ainakin kommenttien muodossa – heikko asenne. On hyvin todennäköistä, että Athleticia vastaan nähdään Barcelona, joka antaa kaikkensa kentällä.

Athleticin ja Barcelonan välisen ottelun lopputulosta on mahdotonta ennustaa. Nimenomaan silloin, kun pelataan Baskimaassa. Viime kerralla päädyttiin 2-2-tasapeliin. Samanlainen tulos voi olla realistinen tälläkin kertaa.