Real Sociedadilla on ohuenohut oljenkorsi jatkopeleihin. Alkuun pitäisi voittaa Shaktar Donetsk vieraissa kolmella maalilla.

Loukkaantumiset

Shakhtar Donetsk

Real Sociedad

Esteban Granero
Daniel Estrada
Diego Ifrán
Gorka Elustondo (mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Shakhtar Donetsk

Shakhtar Donetsk – Sevastopol 4-0 (Ukrainan liiga)
Goverla – Shakhtar Donetsk 0-2 (Ukrainan liiga)
Shakhtar Donetsk – Bayer Leverkusen 0-0 (Mestarien liiga)

Real Sociedad

Real Sociedad – Celta Vigo 4-3 (La Liga)
Real Madrid – Real Sociedad 5-1 (La Liga)
Real Sociedad – Manchester United 0-0 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Real Sociedad – Shakhtar Donetsk 0-2 (Mestarien liiga, 17.9.2013)

Arvio

Real Sociedadilla on vielä pieni sauma jatkopeleihin. Realistisempi tavoite on jatkaa kautta Eurooppa-liigassa. Joka tapauksessa Shakhtarin on kaaduttava vieraissa, muuten europelit ovat ohi.

Sociedad sai pisteputkensa auki viime kierroksella Manchester Unitedia vastaan. Maaliton tasapeli suurseuran kanssa valoi uskoa pelaajiin. Samoin viime viikonlopun nousu 4-3-voittoon Celta Vigosta. Carlos Vela iski neljä maalia, joten itseluottamus lienee tapissa.

Shakhtarin on myös syytä pyrkiä voittoon. Joukkue on neljän kierroksen jälkeen lohko A:ssa kolmantena. Manchester Unitedilla on kahdeksan, Bayer Leverkusenilla seitsemän ja Shakhtarilla viisi pistettä. Viimeisellä kierroksella Shakhtar matkaa Old Traffordille Unitedin vieraaksi, joten nyt pitäisi repiä täydet pisteet mukaan.

Sääennusteen mukaan Ukrainassa pelataan nollakelissä, mikä suosinee kotijoukkuetta. Oli miten oli, Sociedad taistelee pelistä 2-1-vierasvoiton.