Málaga hävisi maanantaina Athletic Bilbaolle kotonaan 1-2 johdettuaan peliä vielä tauolla. Málaga on voittanut kauden 14 ottelustaan ainoastaan kolme ja eroa putoamisviivaan on vain yksi piste. Seuran saksalainen valmentajalegenda Bernd Schuster myöntää, että vaikea kausi oli ennakoitavissa jo loppukesästä.

– Kauden ensimmäisestä pelistä lähtien tiesimme, että tästä on tulossa vaikea kausi. Joukkuettamme katsoessamme sarjatilanteemme ei ole yllätys, Schuster toteaa Málagan verkkosivuilla.

Málaga on joutunut painimaan avainpelaajien loukkaantumisten kanssa.

– Mounirin (El Hamdaoui) ja Roquen (Santa Cruz) loukkaantumiset ovat olleet kova pala, mutta toisaalta nuoret pelaajat, kuten Juanmi ja Samu ovat antaneet kaikkensa ykkösjoukkueen mukana. Me olemme olleet vaikeuksista tietoisia alusta alkaen, joten ei tämä mikään yllätys ole, Schuster painottaa.

Viimeisen kahden kuukauden aikana Málaga on voittanut vain yhden sarjaottelun. Seuraava koitos on perjantaina vieraissa Villarrealia vastaan.