Real Madridin Cristiano Ronaldo jatkoi syksyn maagista virettään MM-karsintojen pudotuspeleissä. Ruotsi sinnitteli mutta taipui Ronaldolle ja Portugalille maalein 2-3. Yhteismaalit merkittiin Brasilian MM-lopputurnaukseen matkaavan Portugalin hyväksi 4-2.

Ottelun kaikki maalit nähtiin toisella puoliajalla, joka muodostui supertähtien kissa-hiiri-leikiksi. Ronaldo vei Portugalin karkumatkalle 50. minuutilla. Zlatan Ibrahimovic tasoitti puntit 1-1:een ja vei muutamaa minuuttia myöhemmin Ruotsin vapaapotkusta johtoon. Tässä vaiheessa yhteismaalit olivat tasan, mutta Portugali olisi edennyt jatkoon vierasmaalisäännöllä.

Ruotsin ilo ei kauan kestänyt. Ronaldo kirmasi karkuun vajaa vartti ennen täyttä aikaa ja tasoitti tilanteeksi 2-2. Ja jottei mitään jäisi sattuman varaan, portugalilaisen hattutemppu täydentyi pari minuuttia myöhemmin.

Suuret nimet olivat suuria Portugalin ja Ruotsin otteluparissa. Ronaldo teki Portugalin kaikki neljä maalia. Ibrahimovic viimeisteli Ruotsin molemmat osumat.

Ranskan ja Ukrainan otteluparissa Real Madridin Karim Benzema onnistui maalinteossa, kun Ranska nousi kuilun pohjalta 3-0-voittoon. Ranska eteni MM-kisoihin yhteismaalein 3-2.

Benzema iski Ranskan toisen maalin. Aiemmin Mamadou Sakho oli aloittanut maalinteon. Ratkaisumaali syntyi Oleg Gusevin jalasta omaan maaliin.

Paikkansa Brasilian koneessa varmistivat myös Kreikka ja Kroatia. Kreikka pelasi Romaniaa vastaan 1-1-tasapelin ja voitti parin yhteismaalein 4-2. Kroatia kaatoi Islannin maalittoman avausosan jälkeen 2-0.