Athletic Bilbao julkisti tiistaina kapteeninsa Carlos Gurpegin jatkosopimuksen. 33-vuotiaan Gurpegin uusi sopimus ulottuu kesään 2015 saakka. Athleticille melko tyypilliseen – muuten harvinaiseen – tapaan Gurpegi on edustanut seuraa koko uransa ajan.

Keskikentän pohjalla tai topparina parhaiten viihtyvän Gurpegin aiempi sopimus oli umpeutumassa ensi kesänä. Athleticin ykkösjoukkueen paidassa hän pelasi ensi kerran jo toukokuussa 2002 ja ylitti tänä syksynä 250 pelatun liigaottelun rajan ja kaikkineen 300 virallisen ottelun rajan.

Gurpegin uraa varjostaa vuonna 2003 käynyt doping-käry. Nandrolonista kärähtäneen pelaajan puolesta käytiin pitkään taistelua, mutta lopulta hän joutui kärsimään kahden vuoden pelikiellon. Athletic ei kuitenkaan pelaajaa hylännyt, vaan piti sopimuksen voimassa koko pannan ajan ja kentille Gurpegi palasi vain neljä päivää pelikiellon päättymisen jälkeen.

Kuluvalla kaudella jälleen vakiomiehenä Athleticissa ollut Gurpegi on pelannut viidesti myös Baskimaan maajoukkueessa.