Rajusta loukkaantumissumasta kärsivä Real Betis isännöi FC Barcelonaa La Ligan 13:nnella kierroksella. Voiko jumbo voittaa sarjakärkeä?

Loukkaantumiset

Real Betis

Paulao (mahdollisesti pelikunnossa)
Antonio Amaya (mahdollisesti pelikunnossa)
Lorenzo Reyes
Nosa
Rubén Castro
Eder Vilarchao
Salva Sevilla
Álex Martínez
Guillermo Sara
Damien Perquis
Juanfran

FC Barcelona

Ibrahim Afellay
Isaac Cuenca
Jordi Alba
Gerard Piqué (mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Real Betis

Vitoria Guimarães – Real Betis 0-1 (Eurooppa-liiga)
Málaga – Real Betis 3-2 (La Liga)
Real Betis – Levante 0-0 (La Liga)

FC Barcelona

FC Barcelona – AC Milan 3-1 (Mestarien liiga)
FC Barcelona – Espanyol 1-0 (La Liga)
Celta Vigo – FC Barcelona 0-3 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

FC Barcelona – Real Betis 4-2 (La Liga, 5.5.2013)

Arvio

Aloitetaan kotijoukkueesta. Betis on 12 kierroksen jälkeen sarjan jumbona. Kasassa kaksi voittoa, kolme tasuria ja seitsemän tappiota. Maaliero 11-20. Sairastuvalla 11 pelaajaa. Lisäksi Betis pelasi edellisen ottelunsa torstai-iltana Portugalissa.

Samaa statistiikkaa vierasjoukkueesta. Barcelona on sarjakärjessä 11 voitolla ja yhdellä tasapelillä. Tappioita ei toistaiseksi ole. Vastustajan maali on heilunut 34 kertaa. Omaan päähän on osuttu seitsemästi. Neljä pelaajaa on loukkaantumisen takia sivussa. Barcelonan edellinen peli oli keskiviikkoiltana kotinurmella.

Puhtaasti tilastojen perusteella Betisille ei voi luvata kovin paljon illan ottelusta. Toki on otettava huomioon Betisin hyvä vire Eurooppa-liigassa. Vitoria Guimarãesia vastaan Chuli iski voittomaalin viime hetkillä, joten henkisen puolen lataus lienee kunnossa. Toisaalta Lionel Messi löysi Milania vastaan hetkeksi kadonneen maalijyvänsä, joten siltäkin kantilta punnukset menevät Barcelonan hyväksi.

Ei tyrmätä Betisin mahdollisuuksia. 90 minuutin aikana voi tapahtua lähes mitä vain, eikä ennakkosuosikki aina voita. Sanotaan kuitenkin, että Barcelonan selvä voitto on realismia.