Barcelonan pelityylin yksi ehdottomia ilmentymiä, Xavi Hernández, puolustaa vahvasti joukkueen ”tiki-taka” -pelityyliä. Barçan peli on ihastuttanut monia vuosia, mutta kritiikin sanojakin on alkanut kuulua viimeistään viime keväästä lähtien. Viimeksi joukkueen pelityyliä arvosteli varsin kärkevästikin Dortmundin päävalmentaja Jürgen Klopp.

Xavin mukaan mitään aihetta pelityylin rukkaamiseen ei kuitenkaan Barçalla ole.

– Meillä on selkeä filosofia, joka perustuu jalkapallon pelaamiseen oikealla tavalla ja tavoitteittemme saavuttamiseen. Toisen tien valitseminen olisi virhe, Xavi painotti Marcan mukaan.

– Meidän tyyliimme kuuluu pitää palloa ja hyökätä. Olemme sillä tyylillä saavuttaneet paljon, eikä meidän pitä ajatella sen muuttamista – siitä olemme varmoja. Keskustelu asiasta ei kiinnosta meitä, sillä sitä keskustelua ei käydä pukuhuoneessamme. Meillä on selvät, vakiintuneet ajatuksemme ja valmentaja on useasti painottanut tätä.

Xavi osittain kiersi kysymyksen siitä kumpi on tärkeämpää, pelityyli vai tulokset.

– Ne kulkevat käsi kädessä. Pyrimme pelaamaan hyvää jalkapalloa ja uskomme, että sitä myötä tulevat myös tulokset. Se on Barçan tapa, se on miten me näemme jalkapallon – oikealla tavalla pelaten saavutetaan tuloksia, Xavi painotti.

Viime viikkoina on noussut esille myös spekulaatioita siitä, että Barcelonan pelaajat eivät olisi fyysisesti parhaassa mahdollisessa kunnossa. Nämä arvelut Xavi kuittasi täytenä roskana.

– Tunnemme olomme hyväksi, kyse ei ole mistään fyysisistä asioista. Hallitsemme otteluita jopa aiempaa enemmän, Xavi kuittasi.

– Meillä on parannettavaa vielä joukkuepelissä, mutta muuten olemme oikealla tiellä ja pelaamme hyvin. Ehkä peli ei ole niin loistokasta kuin jonain aiempana vuonna, mutta tuntuu hyvältä ja pelaamme erittäin aktiivisesti ylöspäin. Tietty loistokkuus ehkä vähän puuttuu joissain otteluissa, mutta kaikkineen menee hyvin ja olemme erittäin hyvässä kunnossa.